کاربرد، مزایا و معایب چیلرهای تراکمی
چیلرهای تراکمی در دو نوع آب خنک و هوا خنک در بازار وجود دارند که هر چیلر تراکمی آب خنک کاربرد، معایب و مزایای خاص خود را دارند. در این مطلب از ساینا تهویه رادمان قصد داریم در مورد چیلرهای آب خنک یا چیلرهای آبی صحبت کنیم. در پایان این مطلب در صورت داشتن هرگونه سوال می توانید سوال خود را در قسمت نظرات وارد کنید. کارشناسان ما در اسرع وقت به تمام سوالات شما پاسخ خواهند داد.
طرز کار چیلر تراکمی آب خنک
چیلر تراکمی آب خنک (Water cooled chiller) بر اساس سیکل تبرید تراکمی عمل می کند و فرایند دفع حرارت در کندانسور آن به کمک آب خنک تولید شده در برج خنک کننده انجام می شود. در چیلرهای آبی برای خنک کردن آب کندانسور از برج خنک کننده استفاده می شود. به همین دلیل است که چیلر آب خنک مصرف آب و برق دارد.
کاربرد چیلر تراکمی آب خنک
چیلرهای تراکمی دو کاربرد بسیار مهم دارند. چیلرهای آب خنک در بیشتر موارد در صنایع تجاری و مجتمع ها با بار برودتی بالا مورد استفاده قرار میگیرند. کاربرد دوم چیلر تراکمی آب خنک، تولید آب سرد با دمای زیر صفر است.
میزان مصرف برق چیلر تراکمی آب خنک
میزان مصرف برق چیلر تراکمی آب خنک (چیلر آبی) از فرمول زیر به دست می آید:
برق مصرف شده توسط موتور الکتریکی کمپرسور + پمپ آب سرد + پمپ آبگرم + فن برج خنک کننده
کمپرسور چیلر تراکمی آب خنک
سه نوع رایج کمپرسور که در چیلرهای تراکمی استفاده می شود نوع اسکرال Scroll، نوع اسکرو Screw و نوع سیلندرپیستونی است
که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در ادامه به معرفی این کمپرسورها می پردازیم:
کمپرسور اسکرو و مزایای آن
کمپرسور اسکرو یکی از انواع کمپرسورهای صنعتی است که کاربردهای زیادی را در صنایع مختلف دارد و در چیلرهای تراکمی هم استفاده می شود. مهم ترین مزیت این کمپرسور نسبت به سایر کمپرسورها برق مصرف کمتر است.
از طرف دیگر این نوع کمپرسور به دلیل اینکه قطعات متحرک کمتری دارد کمتر دچار استهلاک می شود و ارتعاش کمتری هم دارد. از دیگر مزایای کمپرسور اسکرو می توان به مقاومت آن در برابر بازگشت مایع اشاره کرد.
کنترل ظرفیت دستگاه چیلر توسط شیر برقی های نصب شده رو کمپرسور اسکرو نیز از مزایای قابل توصیف این نوع کمپرسورها هستند.
کمپرسورهای اسکرو در ظرفیت های خنک کنندگی بالاتری به بازار ارائه می شوند.
کمپرسور اسکرال و مزایای آن
کمپرسور اسکرال یا اسکرول از انواع کمپرسور جابجایی مثبت است. به چیلرهای که در آن کمپرسورهای اسکرال استفاده می شود چیلر تراکمی آب خنک اسکرال هم گفته می شود. از مهم ترین مزایای کمپرسورهای اسکرال نسبت به سایر کمپرسورها می توان به طول عمر بالا، نگهداری آسان و داشتن پایین ترین نرخ خرابی بخاطر گشتاور استارت پایین اشاره کرد.
همچنین کمپرسورهای اسکرال به نام کمپرسورهای کم صدا هم شناخته می شوند زیرا کارکرد بسیار آرام، بدون صدا و لرزش دارند.
کمپرسورهای اسکرال در ظرفیت های خنک کنندگی پایین تر به بازار ارائه می شوند.
کمپسورهای سیلندر پیستونی یا رفت و برگشتی و مزایای آن
کمپرسور سیلندر پیستونی یکی از پرکاربردترین نوع کمپرسورها در صنایع برودتی است و در سه نوع باز، نیمه بسته و بسته تولید می شود. در چیلرهای تراکمی صنعتی عمدتا نوع نیمه بسته آن استفاده می شود. مهم ترین مزیت این کمپرسور نسبت به کمپسورهای اسکرال قابلیت تعمیر آن است.
کمپرسورهای سیلندر پیستونی نیمه بسته در ظرفیت های خنک کنندگی متوسط به بازار ارائه می گردند.
مینی چیلر آب خنک
مینی چیلر آب خنک در واقع همان چیلر آب خنک در سایز و ظرفیت کمتر است. البته باید توجه داشت که به دلیل ظرفیت پایین برودتی مینی چیلر و اهمیت فضا جهت جانمایی، چیلر هوا خنک گزینه مناسبتری است. یکی دیگر از مزایای مینی چیلر نوع هوا خنک این است که به صورت پکیج و یکپارچه بوده و نگهداری و کنترل آن آسانتر است.
آب و برق مصرفی چیلر تراکمی آب خنک
برای محاسبه آب و برق مصرفی چیلر تراکمی آب خنک باید میزان برق مصرفی تمام تجهیزات را محاسبه کرد و جمع آن ها را بدست آورد.
مناطق مناسب برای چیلر تراکمی آب خنک
در چیلرهای آبی از کندانسور آبی و برج خنک کننده استفاده می شود، به همین دلیل این نوع چیلر برای مناطقی که آب و هوای مرطوبی دارند مانند شهرهای شمالی و یا شهرهای جنوبی ایران توصیه نمی شود.
طول عمر چیلر آب خنک
با توجه به ساختار و نوع کاربری و اقلیمی که چیلر تراکمی آب خنک در آن نصب می شود، عمر مفید این دستگاه میتواند بین 30 الی 40 سال متغیر باشد.
محل نصب چیلر آبی
با توجه به اینکه ظرفیت برودتی چیلرهای تراکمی آب خنک زیاد است ولی در مقایسه با چیلرهای هوا خنک، از کندانسور کوچک تری استفاده می شود و فضای کمتری را اشغال می کنند. البته در محل نصب چیلر آبی باید یک محل را برای برج خنک کننده هم در نظر گرفت.
معایب چیلر آبی
چیلرهای آب خنک به دلیل برخی معایبی که دارند نسبت به چیلرهای هوایی کمتر مورد استفاده قرار می گیرند. معایب چیلرهای تراکمی آب خنک عبارتند از:
- مصرف آب زیادی دارد.
- هزینه تعمیرات و نگهداری بالا دارد.
- به برج خنک کننده نیاز دارد.
- به سیستم پمپاژ برج خنککننده نیاز دارد.
- در شهرهای با شرایط آب وهوایی مرطوب امکان نصب چیلر آبی وجود ندارد.
میزان صدا و لرزش چیلر تراکمی آب خنک
در چیلرهای هوا خنک، فن های کندانسور، باعث ایجاد صدای اضافه می شود. به همین دلیل صدا و لرزش چیلر آبی کمتر از چیلر تراکمی هوایی است.
چیلر تراکمی آب خنک یا هوا خنک؟
در این مطلب در مورد مزایای چیلر تراکمی آب خنک صحبت کردیم، برای مثال چیلرهای آب خنک، به ویژه در ظرفیت های برودتی بالا، در مقایسه با چیلرهای هوا خنک، مصرف برق کمتری دارند و هزینه خرید آن ها نیز پایین تر است؛ اما در حال حاضر استفاده از چیلرهای تراکمی آب خنک کمتر شده است. مهم ترین دلیل ترجیح دادن چیلرهای هوایی به چیلرهای آبی هزینه های بالاتر بهره برداری چیلر آب خنک، کمبود منابع آبی در کشور است.
هزینه نگهداری چیلر آب خنک
چیلر آب خنک برای کار نیاز به برج خنککننده، سیستم لولهکشی و پمپاژ مخصوص آن دارد. مجموع این سیستم و وجود آب در گردش بین برج خنککننده و کندانسور چیلر آب خنک باعث میشود تا نگهداری چیلر آب خنک نسبت به چیلر هوا خنک زمان و هزینه بیشتری را داشته باشد.
قیمت چیلر تراکمی آب خنک
برای استعلام قیمت چیلر آب خنک و کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با ظرفیت چیلر تراکمی آب خنک از طریق شماره های درج شده در سایت با کارشناسان ساینا تهویه رادمان در تماس باشید. شما می توانید برای انتخاب چیلر آب خنک از مشاوره کارشناسان ساینا ما استفاده کنید.
انتخاب نوع چیلر
مهم ترین فاکتور در انتخاب چیلر، نوع کاربری چیلر است. کاربریهای چیلر آب خنک عبارتند از تهویه مطبوع تابستانی، خنککاری تجهیزات و سرمایش فرآیندی. شما می توانید برای دریافت مشاوره در خصوص انتخاب نوع چیلر تراکمی با کارشناسان ساینا تهویه رادمان در ارتباط باشید.
مرکز فروش انواع چیلر های تراکمی آب خنک
ساینا تهویه رادمان مرکز فروش انواع چیلرهای تراکمی آب خنک در ایران است. شرکت ساینا تهویه رادمان با هدف ارتقای سطح کیفی صنعت تاسیسات کشور توسط تیمی از کارشناسان مهندسی مکانیک و الکترونیک با بیش از بیست سال تجربه تاسیس گردید تا با استفاده از آخرین دستاوردهای تکنولوژی و بهره گیری از دارائی های فکری در زمینه مشاوره، طراحی و ساخت دستگاه های تهویه مطبوع گامی در پیشرفت صنعت و رسیدن به اهداف و ایده آل های جهانی بر دارد.
مشخصات چیلر تراکمی آب خنک ساینا تهویه رادمان
- چیلر تراکمی در دو نوع آب خنک و هوا خنک با کندانسور آبی و هوایی به ظرفیت ۵ الی 360 تن تبرید
- کمپرسورهای اسکرو(Screw) ساخت کارخانه Bitzer و کمپرسورهای بسته (Hermetic) و یا نیمه بسته (Semihermetic) ساخت کارخانه Copeland, Bitzer, Danfoss
- اواپراتور و کندانسور از نوع لوله پوسته ای (Shell and Tube) و یا صفحه ای (Plated Heat Exchanger) با راندمان مناسب
- تست هیدرو استاتیک مطابق استاندارد Ashrea
- قطعات سیکل تبرید، تجهیزات کنترلی و اقلام برقی از مارکهای معتبر اروپایی
- امکان بهره گیری از سیستم کنترل میکروپروسسوری، الکترومکانیکی و سیستم کنترل هوشمند (PLC) باقابلیت اتصال به سیستم BMS
- قابلیت کار با مبردهای R410a,R404a, R407c, R134a, R22
- بهرهگیری از نرم افزارهای به روز مطابق با استانداردهای جهانی در انتخاب اجزای سیستم و امکان ارائه خروجی مربوطه