چیلر تراکمی هوا خنک – معرفی، کاربرد، مزایا و قیمت
چیلر تراکمی دستگاهی برای کنترل دمای آب و هوا و تامین آب سرد مورد نیاز سیستم های تهویه مطبوع و ماشین آلات صنعتی در کارخانههای صنعتی، ساختمانهای اداری و مسکونی و… است. چیلرها بر اساس چگونگی میعان مبرد در کندانسور، به دو نوع چیلر تراکمی هوا خنک و چیلر تراکمی آب خنک تقسیم می شوند.
با توجه به مشکل کم آبی، بیشترین کاربرد و تقاضا از نوع چیلر هوا خنک است. با توجه به همین موضوع تصمیم گرفتیم در این مقاله در مورد چیلر تراکمی هوا خنک، کاربرد و مزایای چیلر هوا خنک، قیمت چیلر تراکمی هوا خنک صحبت کنیم.
در صورتی که تصمیم به خرید چیلر دارید و نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر دارید، توصیه می کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. همچنین می توانید سوالات خود را در بخش نظرات وارد کنید تا کارشناسان ساینا تهویه رادمان در اسرع وقت به آن پاسخ دهند.
عملکرد چیلر هوا خنک
یک اشتباه رایج در ارتباط با چیلر هوا خنک وجود دارد و آن این است که این نوع چیلر، هوا را خنک می کند. این در حالی است که چیلر هوا خنک مانند چیلر آب خنک آب را خنک می کند و طرز کار همه آنها یکسان است؛ اما روش دفع گرمای مبرد در کندانسور با هم تفاوت دارد. اگر این گرما با هوا و از طریق فن هواکش دفع شود به آن هوا خنک و در صورتی که با آب دفع شود به آن آب خنک گفته می شود. اصول کار در چیلر هوا خنک تولید سرمایش بر اساس سیکل تراکمی – تبخیری است.
چیلر هوا خنک و کاربرد آن
از چیلر تراکمی هوا خنک در مکان های مختلفی می توان استفاده کرد. به عنوان مثال در ساختمان های بزرگ و کوچک، واحدهای صنعتی مانند، ادارات و مکان های عمومی، واحدهای صنعتی با هدف سرد کردن قالب های صنعتی، کارخانجات نساجی، ریسه گری و فولادسازی و سالن های پرورش قارچ و …
برای هر کدام از این موارد ظرفیت چیلر تراکمی باید متناسب با پروژه انتخاب شود تا بتواند بهترین عملکرد را داشته باشد. در صورتی که ظرفیت چیلر بیشتر یا کمتر از میزان مورد نیاز باشد دستگاه عملکرد بهینه خود را نخواهد داشت.
چیلر هوا خنک در صنعت
چیلر هوا خنک در صنعت کاربرد زیادی دارد و برای خنک کاری ماشین آلات یا در فرآیند تولید مورد استفاده قرار می گیرد. به این صورت که آب سرد چیلر به طور گسترده در خنک کاری انواع فرآیندها و دستگاه های صنعتی کاربرد دارد. عملکرد چیلر تراکمی هوا خنک صنعتی با نوع مورد استفاده برای تهویه مطبوع تفاوتی ندارد؛ اما قیمت چیلر تراکمی هوا خنک صنعتی به دلیل برخی آپشن هایی که در طراحی و تولید آن باید در نظر گرفته شود در اغلب موارد از نوع معمولی آن که برای تهویه استفاده می شود، بیشتر است.
چیلر تراکمی هوا خنک 2 مداره و چیلر تراکمی هوا خنک 3 یا 4 مداره
کاهش میزان برق مصرفی در چیلرهای تراکمی یک موضوع بسیار مهم است. یکی از روش های موثر ۲ یا چند مداره کردن چیلر هوا خنک یا به اصطلاح مدولار کردن آن است. این موضوع را با یک مثال بسیار ساده توضیح می دهیم:
برای مثال در یک چیلر با ظرفیت خنک کنندگی 40 تن تبرید به جای آنکه از یک کمپرسور ۴۰ تن تبریدی استفاده شود از ۲ کمپرسور ۲۰ تن با دو مدار مجزای تبرید یا ۴ کمپرسور ۱۰ تن با ۴ یا ۲ مدار مجزا استفاده می شود. مهم ترین مزیت 2 مداره یا 4 مداره کردن چیلر تراکمی این است که اگر تنها به پنجاه درصد توان واقعی دستگاه نیاز باشد در چیلر تراکمی 2 مداره، یکی از کمپرسورها خاموش می شود؛ و علاوه بر کاهش مصرف انرژی از استهلاک دستگاه هم جلوگیری می کند.
میزان مصرف برق چیلر تراکمی هوا خنک
مصرف برق چیلر تراکمی هوا خنک (چیلر هوایی) از فرمول زیر به دست می آید:
برق مصرف شده توسط موتور الکتریکی کمپرسور + پمپ آب سرد + فن های کندانسور
چیلر تراکمی هوا خنک یا چیلر تراکمی آب خنک؟
مکانیزم عملکرد چیلر تراکمی هوا خنک مانند چیلر تراکمی آب خنک است و بر مبنای سیکل تبرید است. چیلر هوا خنک به عنوان سیستم سرمایش در مناطقی مورد استفاده قرار می گیرد که از چیلرهای آبی به دلایلی مانند کمبود آب یا مشکلات رسوب آب نمی توان استفاده کرد.
عمده تفاوت چیلر تراکمی آب خنک و هوا خنک مربوط به کندانسور است. در چیلر هوایی، هوا به عنوان واحد چگالش سیکل تبرید استفاده میشود اما در چیلر آب خنک، از طریق آب خنکی که برج خنک کننده تولید میکند، فرایند تقطیر مبرد صورت می پذیرد.
مهم ترین مزایای چیلر تراکمی هوایی نسبت به چیلر تراکمی آبی عبارتند از:
- متعلقات کولینگ تاور (برج خنک کننده) عبارتند از پمپ، فن برج، بدنه اصلی و بزرگ برج، پکینگ، لوله کشی های مربوطه و … در چیلر هوا خنک وجود ندارد.
- در چیلر هوا خنک به دستگاه سختی گیر آب نیازی نیست.
- هزینه های مربوط به نگهداری و تعمیرات چیلر هوا خنک به علت حذف برج و آب موجود در آن به میزان قابل ملاحظه ای کاهش پیدا می کند.
- در مناطقی که با مشکل تامین و مصرف آب مواجه هستیم نمی توان از چیلر آبی استفاده کرد، اما چیلر هوا خنک قابل استفاده است.
- در مناطق مرطوب همانند نواحی شمال و جنوب کشور بهترین انتخاب، چیلر تراکمی هوا خنک می باشد.
- چیلر تراکمی در فضای باز (بدون اشغال فضای موتورخانه) می تواند نصب شود.
تاثیر دمای محیط در عملکرد چیلر هوا خنک
در صورتی که چیلر هوا خنک در محیطی نصب شود که دمای آن بالا باشد دمای تقطیر مبرد در کندانسور هم افزایش مییابد. با بالا رفتن دمای کندانسور و کاهش اختلاف دمای محیط و دمای کندانسور سطح تبادل حرارتی کندانسور افزایش مییابد و کندانسور بزرگتر میشود.
به همین دلیل است که ابعاد یک چیلر تراکمی که برای مناطق گرمسیری مورد استفاده قرار می گیرد نسبت به چیلر تراکمی که در مناطق سردسیر مورد استفاده قرار می گیرد بزرگتر است و در نتیجه قیمت بالاتری هم دارد. از طرف دیگر افزایش دمای محیط باعث کاهش محسوس سرمایش تولیدی توسط کمپرسور و افزایش مصرف برق میشود.
مینی چیلر تراکمی هوا خنک
مینی چیلر تراکمی هوا خنک در واقع همان چیلر هوا خنک در ابعاد کوچک تر است. با توجه به اینکه مینی چیلرها ظرفیت کمتری دارند مناسب برای مکان های مسکونی و اداری کوچک است. مهم ترین کاربرد مینی چیلرها در مواردی است که می خواهند سرمایش و گرمایش مستقلی داشته باشند و درگیر مشکلات موتورخانه مرکزی نشوند. از طرفی مشکلات بهره برداری و نحوه تقسیم هزینه های نگهداری و تعمیر چیلر های تراکمی مرکزی در ساختمان های مسکونی بین واحدها در استفاده از مینی چیلرها به دلیل استقلال واحدهای آپارتمانی وجود ندارد.
اساس کارکرد مینی چیلر تراکمی مانند سایر چیلرها است و بر اساس سیکل تبرید تراکمی است. بخار مبرد توسط کمپرسور فشرده شده و دمای آن افزایش پیدا می کند. سپس مبرد به سمت کندانسور هدایت شده و در آنجا با عبور هوای محیط از روی کویل ها تغییر فاز داده و تبدیل به مایع می شود. با عبور از شیر انبساط افت فشار پیدا کرده و در پایان با خنک کردن آب در اواپراتور آن را به داخل ساختمان ارسال می کند؛ و این فرآیند تا زمانی که دستگاه روشن است تکرار می شود.
قیمت چیلر تراکمی هوا خنک
قیمت چیلر تراکمی، از مهم ترین مواردی است که مشتریان هنگام خرید به آن توجه می کنند. قیمت چیلر در کاربردهای صنعتی که نیاز به ظرفیت بالاتری است، اهمیت بیشتری پیدا می کند. چیلر تراکمی هوا خنک با توجه به نیاز کاربران طراحی و تولید میشود. قیمت چیلر مانند سایر تجهیزات صنعتی تحت تاثیر نوسانات نرخ ارز است؛ زیرا برخی از قطعات آن وارداتی است. از مهم ترین پارامترهای تاثیرگذار در قیمت چیلر می توان به ظرفیت خنک کنندگی، نوع کمپرسور، نوع کندانسور، نوع اواپراتور، نوع مبرد و برند تولید کننده اشاره کرد.
میزان صدا و لرزش چیلر هوا خنک
یکی از سوالات رایج مشتریان در ارتباط با چیلرها مربوط به میزان صدا و لرزش دستگاه است. در حالت کلی می توان گفت به دلیل بزرگتر بودن کمپرسورهای چیلر هوا خنک نسبت چیلر آب خنک در ظرفیتهای برودتی نامی مشخص و مجهز بودن چیلر هوا خنک به فن، طبیعتاً صدا و لرزش چیلر هوا خنک کمی بیشتر است.
کاهش صدای چیلر تراکمی
برای کاهش صدای دستگاه های چیلر تراکمی راه کارهای زیر به تجربه مفیده بوده و قابل انجام است:
- یکی از مشکلاتی که در ارتباط با چیلرها وجود دارد، صدای دستگاه است که می تواند در برخی موارد آزار دهنده باشد. بهترین گزینه برای کاهش صدای چیلر تراکمی استفاده از لرزه گیر است. دستگاه هایی نظیر چیلر تراکمی هوا خنک، هواساز، ایرواشر، پمپ، کمپرسور و… نیاز به لرزه گیر دارند تا صدای کم تری تولید کنند و عمر طولانی تری داشته باشند.
- استفاده از مافلر یا صدا خفه کن در خط دیس شارژ کمپرسورهای رفت و برگشتی به منظور کاهش صدا و لرزش در قسمت خروجی کمپرسور چیلر
- قرار دادن دستگاه چیلر در داخل اتاقک ساخته شده از عایق صوتی مانند ساندویچ پنل که حاوی عایق پلی یورتان می باشد یا استفاده از عایق پشم سنگ محصور در داخل ورق های مشبک که بصورت سایلنسر در کاهش صدای دستگاه موثر می باشد.
عمر مفید چیلر هوا خنک
با توجه به ساختار، نوع کاربری، روش نگهداری دستگاه و اقلیمی که چیلر تراکمی هوا خنک در آن نصب می شود، عمر مفید این دستگاه میتواند بین 20 الی 30 سال متغیر باشد.
محل نصب چیلر هوایی
چیلر تراکمی هوایی در اغلب موارد در فضای باز نصب می شود. علت اینکه چیلر تراکمی هوا خنک در فضای باز قرار می گیرد به دلیل امکان تبادل حرارت کندانسور چیلر هوایی با هوای آزاد است. برای فضاهای آپارتمانی، چیلر هوا خنک را میتوان به صورت مرکزی یا مجزا برای هر واحد در نظر گرفت. چیلر هوا خنک در پشت بام یا محلی که جریان پیوسته هوا باشد نصب می شود. البته برای مینی چیلر هوا خنک علاوه بر فضاهای ذکر شده میتوان از بالکن هر واحد جهت نصب استفاده کرد.
نصب چیلر تراکمی هوا خنک
نصب چیلر یک کار تخصصی است؛ زیرا محل نصب چیلر باید به صورت دقیق مشخص شود و برای جایگذاری چیلر از کف و دیوارهای ساختمان باید یک فاصله استاندارد در نظر گرفته شود. همچنین برای نصب چیلر در پشت بام استانداردهای خاصی وجود دارد که باید هنگام نصب در نظر گرفته شوند. از طرف دیگر با توجه به اینکه چیلر یک دستگاه با قطعات زیاد و حساس است، نصب آن نیاز به تخصص دارد. کارشناسان ساینا تهویه رادمان به شما توصیه می کنند که نصب چیلر تراکمی خود را به دست افراد متخصص و مجرب در این حوزه بسپارید. در غیر این صورت ممکن است دستگاه در حین کار کردن دچار آسیب و در برخی موارد این آسیب قابل جبران نیست.
استعلام قیمت و فروش چیلر تراکمی هوا خنک
برای استعلام قیمت چیلر هوا خنک و کسب اطلاعات بیشتر از طریق شماره های درج شده در سایت با کارشناسان ساینا تهویه رادمان در تماس باشید. شما می توانید برای انتخاب چیلر هوا خنک با ظرفیت مناسب برای پروژه های خود به صورت رایگان از ما مشاوره دریافت کنید.
مشخصات چیلر تراکمی هوا خنک ساینا تهویه رادمان
- چیلر تراکمی در دو نوع آب خنک و هوا خنک با کندانسور آبی و هوایی به ظرفیت ۵ الی 360 تن تبرید
- کمپروسورهای اسکرو(Screw) ساخت کارخانه Bitzer و کمپرسورهای بسته (Hermetic) و یا نیمه بسته (Semihermetic) ساخت کارخانه Copeland, Bitzer, Danfoss
- اواپراتور و کندانسور از نوع لوله پوسته ای (Shell and Tube) و یا صفحه ای (Plated Heat Exchanger) با راندمان مناسب
- تست هیدرو استاتیک مطابق استاندارد Ashrea
- قطعات سیکل تبرید، تجهیزات کنترلی و اقلام برقی از مارکهای معتبر اروپایی
- امکان بهره گیری از سیستم کنترل میکرو پروسسوری، الکترو مکانیکی و سیستم کنترل هوشمند (PLC) با قابلیت اتصال به سیستم BMS
- قابلیت کار با مبردهای R410a,R404a, R407c, R134a, R22
- بهرهگیری از نرم افزارهای به روز مطابق با استانداردهای جهانی در انتخاب اجزای سیستم و امکان ارائه خروجی مربوطه