سیستم های سرمایش و گرمایشی هوشمند با هدف کنترل کیفیت هوای ساختمان تحت شرایط طراحی و اجرا شده است. با استفاده از هوشمند سازی سیستم های تهویه مطبوع می توان هوای ساختمان را تحت شرایط مطلوب قرار داد. در این مقاله از ساینا تهویه رادمان در مورد چیلر هوشمند صحبت می کنیم و به بررسی مزایا و معایب آن می پردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.
چیلر چیست؟
چیلر به دستگاهی گفته می شود که از طریق یک سیکل ترمودینامیکی (تراکمی بخار یا جذبی)، گرما را از جریان سیال مشخصی دفع می کند. جریان تولید شده از طریق گردش داخل یک مبدل حرارتی برای خنک کاری آب استفاده می شود. به عبارت ساده چیلر گرما را از محیط دریافت می کند و به محیط دیگری منتقل می کند. پس می توان چیلر را نوعی پمپ انرژی به شمار آورد که محصول خروجی آن آب سرد است.
چیلر هوشمند چیست؟
چیلر هوشمند از اینترنت و فناوری Wi-Fi استفاده می کند تا تهویه مطبوع در ساختمان را به طرق مختلف به گونه ای که ساکنین چه در داخل خانه باشند و چه در آن نباشند، کنترل کند.
چیلرهای هوشمند در واقع سطح راحتی بیشتری را برای کاربران خود فراهم می کنند و آن ها می توانند از راه دور، سیستم تهویه ساختمان را مطابق نیاز تنظیم کنند.
برای کنترل چیلرهای هوشمند به چه ابزاری نیاز است؟
نیاز اصلی تهویه هوا هوشمند قابلیت اتصال به Wi-Fi است. از طریق اتصال Wi-Fi، می توان چیلر را از راه دور با استفاده از دستگاه تلفن همراه کنترل کرد.
با استفاده از تلفن هوشمند، تبلت یا تلفن همراه، چیلر هوشمند را می توان روشن یا خاموش کرد. برخی از واحد های تهویه هوا را می توان برای دستیابی آسان به صدا به دستیارهای خانگی مانند الکسا متصل کرد. در حال حاضر خدمات ارائه شده در این زمینه بسیار پیشرفت کرده است و کاربران می توانند از امکانات مختلفی بهره مند شوند.
مزایای چیلر هوشمند چیست؟
سیستم های تهویه مطبوع هوشمند دارای مزایای زیادی هستند که برخی از مهم ترین آن ها عبارتند از:
ایجاد راحتی:
چیلرهای هوشمند این امکان را برای کاربران خود فراهم می کند با استفاده از یک گوشی هوشمند دستگاه خود را از راه دور به راحتی تنظیم کنند و با افزایش و کاهش دما فضای خانه خود را کامل کنترل کنند.
صرفه جویی در هزینه ها در طولانی مدت:
یکی از تصوراتی که در ارتباط با چیلرهای هوشمند وجود دارد این است که قیمت اولیه این سیستم بسیار بالا است و بنابراین نمی تواند چندان مناسب باشد. اما باید توجه داشت که سیستم های هوشمند باعث صرفه جویی در هزینه ها در طولانی مدت می شود. با خاموش کردن چیلر در زمانی که نیازی نیست می توان در هزینه انرژی صرفه جویی کرد.
خودکار سازی سیستم تهویه بر اساس نیاز:
هوشمند سازی سیستم تهویه مطبوع کمک می کند زمانی که دمای هوا مطلوب نباشد به صورت خودکار سیستم روشن شود و زمانی که نیاز به کار کردن چیلر نیست، تهویه را خاموش می کند تا انرژی بیهوده از بین نرود.
کنترل سیستم تهویه از راه دور:
یکی از مهم ترین مزایای چیلر هوشمند و تهویه هوشمند این است که برای کنترل تهویه ساختمان نیازی نیست که کاربر حتما داخل ساختمان حضور داشته باشد. این یک ویژگی مناسب برای کسانی است که ساعت های زیادی را در خارج از خانه سپری می کنند یا به مسافرت می روند. زیرا می توانند از راه دور سیستم تهویه را کنترل کند و دمای خانه را قبل از ورود خود به حد مطلوب برسانند.
چیلرهای هوشمند چگونه باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شود؟
چیلرهای هوشمند از طریق کنترل آب سرد چرخشی داخل ساختمان (فن کویل ها و …) بر اساس نیاز ساختمان به صورت هوشمند باعث می شود تا حد زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی شود. از طرف دیگر کنترل کارکرد چیلر بر اساس زمان کاربری و استفاده از ساختمان در ساختمان هایی که بصورت پاره وقت مورد استفاده قرار می گیرد. این مورد نیز باعث می شود از اتلاف انرژی به صورت بیهوده صرفه جویی شود.
معایب چیلرهای هوشمند چیست؟
قیمت بالای چیلرهای هوشمند شاید یکی از معایب اصلی آن به شمار رود. اما همان طور که در قسمت بالایی اشاره کردیم هر چند در ابتدا نیاز به صرف هزینه بیشتری است اما با جلوگیری از اتلاف انرژی در هزینه ها صرفه جویی خواهد شد.
یکی دیگر از سختی های چیلرهای هوشمند مربوط به فرآیند نصب آن است. به این علت سیستم های تهویه هوشمند دارای قطعه های مختلفی هستند که نصب آن را کمی با مشکل روبرو می کند. ممکن است بابت نصب آنها در فضای خاصی از منزل نیاز به ایجاد برخی تغییرات در چیدمان شود.
قابلیت های چیلر هوشمند
قابلیت ها و امکانات چیلرهای هوشمند می تواند متفاوت باشد اما در حالت کلی برخی از مهم ترین قابلیت ها و امکانات این دستگاه ها عبارتند از:
1- دمای داخل ساختمان بر اساس نیاز بار حرارتی اندازه گیری می شود و توسط سنسورهای نصب شده روی چیلر و خارج ساختمان کنترل می شود.
2- زمان روشن و خاموش کمپرسورها بر اساس نیاز ساختمان تعیین می شود در نتیجه زمان کارکرد کمپرسورها کاهش پیدا می کند و در مواقع غیر ضروری کمپرسور کار نمی کند.
3- سیستم تهویه را می توان بر اساس روزهای هفته برای ساختمان هایی که بصورت پاره وقت مورد استفاده قرار می گیرند تنظیم کرد. در نتیجه هزینه های مصرفی به طور قابل توجهی کاهش پیدا می کند.
قیمت چیلر هوشمند
قیمت چیلر هوشمند به فاکتورهای زیادی بستگی دارد و با توجه به امکانات چیلرهوشمند و قطعات به کار رفته در آن تعیین می شود. برای استعلام قیمت چیلر هوشمند باید از شرکت های طراح و تولید کننده چیلرهای هوشمند مشاوره دریافت کنید.
مشاوره و خرید چیلر
برای خرید دستگاه چیلر، استعلام قیمت و مشاوره رایگان برای انتخاب مناسبترین دستگاه برای ساختمان خود با کارشناسان فنی و فروش شرکت ساینا تهویه رادمان تماس بگیرید. هدف ساینا تهویه رادمان ارائه محصولات با کیفیت با قیمت مناسب است. این مجموعه به دلیل استفاده از تکنولوژیهای نوین در تولید محصولات در حال حاضر در عرصه خرید و فروش و تولید انواع سیستمهای تهویه مطبوع پیشرو است. شما میتوانید به راحتی از طریق شمارههای درج شده در سایت با ما در ارتباط باشید.