چیلر آزمایشگاهی
چیلر آزمایشگاهی یکی از انواع چیلر است که کاربردهای مختلفی دارد. در این مقاله به معرفی اجزاء، مزایا و کاربرد، قیمت چیلرآزمایشگاهی می پردازیم.
چیلر آزمایشگاهی به دستگاهی گفته می شود که مانند دیگر دستگاه های چیلر از آن در مصارف علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی برای خنک سازی و پایین آوردن دمای آب با دقت بالا، درظرفیت های خنک کنندگی پایین تر استفاده می شود. این دستگاه بر اساس سیکل تبرید تراکمی، حرارت یک مایع را (به صورت معمول آب) از بین می برد و از آن مایع برای کاهش دادن دمای هوا یا دستگاه ها و ماشین آلات صنعتی استفاده می کند. در هنگام انتخاب چیلر نگرانی هایی در رابطه با انواع چیلر، کارایی و شیوه کارکرد این محصول وجود دارد. به همین دلیل بر آن شدیم تا در ادامه مطلب انواع مختلف چیلر آزمایشگاه کاربرد و اجزای آن را مورد بررسی قرار بدهیم. در ادامه با ساینا تهویه رادمان همراه باشید.
چیلر آزمایشگاهی چیست؟
در چیلر تراکمی آزمایشگاهی، ابتدا گاز به وسیله کمپرسور دستگاه متراکم و فشرده می شود و بعد از آن به کندانسور منتقل می شود. دمای گاز وارد شده به کندانسور به وسیله آب و هوای محیط کاهش پیدا می کند و خنک می شود. در نتیجه این گاز به مایع تبدیل می شود و از شیر انبساط الکترونیکی عبور می کند. بعد از آن به خنک کننده یا اواپراتور وارد می شود تا با قرار گرفتن تحت فشار کمتر به بخار تبدیل شود. در نتیجه این امر، حرارت نهان مایع سرد کننده توسط محیط خنک کننده دستگاه چیلر آزمایشگاه گرفته می شود و باعث تولید سرما و کاهش دما در موادی می شود که با قسمت آواپراتور یا خنک کننده در ارتباط هستند.
اجزا چیلر آزمایشگاهی
چیلر آزمایشگاهی از اجزای متعددی برخوردار است که هر کدام از آن ها نقش مهمی در سیستم دارند: از مهمترین اجزای تشکیل دهنده چیلرها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کمپرسور
کمپرسور از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده چیلرهای تراکمی محسوب می شود که خود از انواع مختلفی نظیر پیچشی، حلزونی، گریز از مرکز و … برخوردار است. کمپرسور حجم گاز را کاهش می دهد و با افزایش دادن دما و فشار، آن را به کندانسور منتقل می کند. در چیلرهای آزمایشگاه به منظور کاهش صدای دستگاه از کمپرسورهای اسکرال استفاده می شود.
کندانسور
کندانسور از دیگر اجزاء چیلرها محسوب می شود که معمولا از نوع کندانسور هوا خنک استفاده می شود. مسئولیت این قسمت چیلر آزمایشگاهی خنک کردن مبرد و تبدیل آن از حالت گاز به مایع است.
شیر انبساط
قسمت سوم سيکل تبريد بعد از كندانسور، شير انبساط ميباشد كه محل قرار گرفتن اين شير قبل از اواپراتور ميباشد. كار شير انبساط در حقيقت كنترل ماده سرمازا ميباشد. و اين وسيله فشار زياد مايع خروجي از كندانسور را تقليل داده و مناسب عملكرد اواپراتور ميسازد. شيرهاي انبساط بر اساس يكي از فاكتورهاي فشار- حرارت- سطح مايع مبرد- مقطع جريان گاز- عمل تنظيم و كنترل مايع مبرد را بعهده ميگيرد. در چیلرهای آزمایشگاهی به دلیل کنترل دقیق تر از نوع الکترونیکی آن استفاده می شود.
اواپراتور
از دیگر اجزای مهم و اصلی چیلر آزمایشگاهی می توان به آواپراتور اشاره کرد که وظیفه آن تبدیل مایع به گاز است. به همین دلیل به عنوان تبخیر کننده نیز شناخته می شود. این قطعه یک مبدل حرارتی محسوب می شود که از داخل صفحات خود مبرد و آب را انتقال می دهد. اواپراتور چیلر آزمایشگاهی عمدتا از نوع صفحه ای می باشد.
تابلوی برق کنترل چیلر
تفاوت عمده دستگاه چیلر آزمایشگاه با دیگر چیلرهای تراکمی در دقت بالای آن در کنترل دمای آب خنک شونده است که با تجهیزات کنترلی امکان پذیر می گردد. تابلو برق شامل اجزای مختلفی نظیر PLCیا برد کنترلی، نمایشگرHMI، کلیدها و قطعات حفاظتی است که به کمک آن ها می توان فرآیند خنک کاری دستگاه چیلر آزمایشگاهی را کنترل کرد.
کاربرد چیلر آزمایشگاهی
به صورت کلی چیلرها از لحاظ کاربرد به دو دسته تقسیم میشوند.
در صنعت: هنگامی که یکی از دستگاه ها یا محصولات صنعتی برای بهبود کارکرد خود به چیلر خنک سازی با دقت بالا در کنترل دمای آب احتیاج داشته باشد از چیلر آزمایشگاهی استفاده می شود. بدین منظور ابتدا میزان بار برودتی مورد نیاز محاسبه شده و با توجه به نتایج حاصل شده یک چیلر مخصوص برای خنک کنندگی دستگاه مورد نظر خریداری می شود.
به عنوان مثال در شرکت های داروسازی به منظور کنترل دقیق دمای یک فرآیند تولید در یک محفظه از چیلرهای آزمایشگاهی استفده می کنند.
در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی: یکی از کاربردهای مهم چیلر آزمایشگاه، در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی است. به عنوان مثال تمامی بیمارستان ها، درمانگاه ها و مراکز پزشکی که از تجهیزات پزشکی تصویر برداری مثل دستگاه سی تی اسکن CT Scanner، LINAC یا ام آر ای MRI برخوردار هستند، همیشه به یک دستگاه خنک کننده دائمی و مطمئن احتیاج دارند.
قیمت چیلر آزمایشگاهی
قیمت دستگاه چیلر آزمایشگاهی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد و همواره با نوساناتی رو به رو است. علاوه بر این قیمت چیلر آزمایشگاهی به نوع چیلر، نوع سیستم تبرید و خنک کنندگی، تعداد کمپرسور، نوع کاربرد و توان عملکردی آن بستگی دارد. برای استعلام قیمت چیلر آزمایشگاهی می توانید با کارشناسان فروش ساینا تهویه رادمان در ارتباط باشید.
خرید چیلر آزمایشگاهی
برای خرید دستگاه چیلر آزمایشگاه با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت می توانید از خدمات ساینا تهویه رادمان بهره مند شوید. این مجموعه سال های طولانی است که در حوزه طراحی و ساخت دستگاههای تهویه مطبوع، طراحی، محاسبات و اجرای تاسیسات مکانیکی و الکتریکی ساختمانهای مسکونی، اداری، تجاری و صنعتی، طراحی و تولید چیلر آزمایشگاهی و مینی چیلر فعالیت می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش خود می توانید با شماره های درج شده در سایت با ما در ارتباط باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید.