چه چیلرهایی کم صدا هستند؟
چیلرها دستگاه هایی هستند که وظیفه خنک سازی آب و به تبع آن خنک سازی و تهویه مطبوع محیط با دستگاه های هواساز یا فن کویل را بر عهده دارند. اما یکی از بزرگترین مشکلات چیلرها، صدایی است که ایجاد می کنند. در واقع همه چیلرها تا حد زیادی صدا دارند. بنابراین چیلر بی صدا وجود ندارد. اما می توان گفت که برخی از چیلرها نسبت به سایر انواع کم صداتر هستند. علاوه بر انتخاب چیلر مناسب، می توان از ساز و کارهایی برای کاهش صدای چیلرها استفاده کرد. افزودن یا حذف کردن برخی از قطعات در دستگاه، می تواند صدای آن را تا میزان مطلوبی کاهش دهد. در ادامه با ساینا تهویه رادمان همراه باشید.
چرا چیلرها صدای زیادی ایجاد می کنند؟
به طور کلی چیلرها دستگاه هایی پر سروصدا محسوب می شوند. البته سروصدای چیلرها دلایل متعددی دارد. برخی از مهم ترین دلایل ایجاد صدا در دستگاه چیلر عبارت اند از:
کثیف بودن فیلتر درایر
فیلترهای درایر، وظیفه جذب رطوبت موجود در مخلوط روغن و مبرد را دارند. اگر جلوی این رطوبت گرفته نشود، مسیر عبور به سمت اپراتور مسدود می شود. علاوه بر این فیلترهای درایر جلوی عبور سایر رسوبات و ذرات جامدی مثل اکسید ها را هم می گیرند. در صورتی که این قطعات کثیف باشند، اکسیدها به لوله ها و قطعات دستگاه سرمایشی راه پیدا می کنند و قطعات دچار خوردگی می شوند. در نتیجه مسیر لوله مویین دچار گرفتگی می شود. گرفتگی لوله یکی از مهم ترین علل تولید صدا در چیلرها محسوب می شود.
خرابی ترموستات
یکی از دلایل تولید صدای اضافی در چیلرها، خرابی ترموستات است. ترموستات قطعه ای است که کنترل دمای دستگاه را بر عهده دارد. هنگام خرابی ترموستات،کمپرسور چیلر به صورت عادی کار نمی کند و تهویه هوا انجام نمی شود. در نتیجه هزینه برق هم بالا می رود و سایر قسمت های چیلر هم آسیب می بینند. برای تعمیر ترموستات دیجیتالی باید قطعه ال سی دی را تعویض و سوکت ها را چک کرد.
خرابی کمپرسور
یکی از مهم ترین نشانه های خرابی کمپرسور، تولید صداهای غیر عادی از چیلر است. کمپرسور اصلی ترین قطعه در چیلر محسوب می شود. این قطعه با بازگشت مایعات به وسیله ساکشن و ورود آن ها به محفظه کارتر دچار آسیب می شود.
خرابی فن کندانسور
یکی دیگر از علل تولید صدا در چیلرها، آسیب دیدگی فن کندانسور است. نابالانس و یا شکستگی حتی یکی از پروانه های فن هم می تواند صدای زیادی تولید کند.
کدام نوع چیلر صدای کمتری ایجاد می کند؟
یکی از عواملی که میزان صدای تولید شده توسط چیلرها را تعیین می کند، نوع آن ها است. چیلرها به دو نوع اصلی تراکمی و جذبی تقسیم می شوند. به طور معمول چیلرهای جذبی صدای بسیار کمتری نسبت به چیلرهای تراکمی ایجاد می کنند. این تفاوت به دلیل ساختار متفاوت این دو نوع از چیلر است. چیلرهای جذبی در مدار خود چیزی به عنوان کمپرسور ندارند. کمپرسورها مهم ترین قطعه ای هستند که باعث ایجاد صدا در چیلر می شوند.
البته برای چیلرهای تراکمی هم نوعی طبقه بندی وجود دارد که توجه به آن هنگام خرید و نصب چیلر می تواند راهگشا باشد. چیلرهای تراکمی به طور کلی به دو دسته هوا خنک و آب خنک تقسیم می شوند:
چیلرهای آب خنک
در چیلرهای آب خنک، برای خنک کردن کندانسور، از فن استفاده نمی شود. این فن های خنک کننده کندانسور به طور معمول صدای زیادی تولید می کنند. برای خنک کردن کندانسور در چیلرهای آب خنک، از برج های خنک کننده استفاده می شود. این برج ها، در فضای باز نصب می شوند و بنابراین دیگر تولید صدا اهمیت چندانی نخواهد داشت.
چیلرهای هواخنک
در چیلرهای هوا خنک برای خنک کردن کندانسور از فن استفاده می شود. فن خنک کننده کندانسور صدای زیادی تولید می کند. چیلرهای هوا خنک صدای زیادی تولید می کنند و می توانند باعث آزار همسایه ها شوند. البته چون این نوع از چیلرها به طور معمول در فضای آزاد نصب می شوند، صدای تولید شده دچار تشدید و رزونانس نخواهد شد.
با چه روش هایی می توان صدای چیلرها را کاهش داد؟
برای کاهش صدای چیلر، راه های مختلفی وجود دارد. این راهکارها می تواند شامل افزودن و جایگزین کردن قطعات خاص یا ایجاد عایق های صوتی شود. برخی از مهم ترین روش ها برای کاهش صدای چیلر عبارت اند از:
قرار دادن کمپرسور در یک باکس عایق کاری شده
با استفاده از نوعی باکس عایق کاری شده در برابر صدا، کمپرسورها را می توان در همان منبع صدا به نوعی خفه کرد. می توان در برخی از موارد، به جای استفاده از عایق صدا، از پوشش هایی به فرم کمپرسورها استفاده کرد.
جایگزینی کمپرسورهای پیستونی با کمپرسورهای اسکرال
استفاده از کمپرسورهای اسکرال، باعث می شود که جریان مبرد به صورت یکنواخت خارج شود و لرزش و ارتعاش در آن به وجود نیاید. در نتیجه کاهش لرزش جریان خروجی، صدای چیلر هم کاهش می یابد.
استفاده از قطعه مافلر در خروجی کمپرسور
قطعه مافلر یا صداخفه کن، قطعه ای است که در خروجی کمپرسورها قرار می گیرد. قطعه مافلر می تواند در جریان مبرد اختلال ایجاد کند. این اختلال ایجاد شده هم جریان خروجی را یکنواخت می کند و هم صدای کمپرسور را به شدت کاهش می دهد.
ماژولار کردن دستگاه
ماژولار یا مدولار کردن دستگاه، به معنای این است که به جای یک کمپرسور از چند کمپرسور استفاده شود. این اقدام کارکرد نوبتی کمپرسورها را کنترل می کند و مصرف انرژی و استهلاک را کاهش می دهد. علاوه بر این ها، استفاده از این روش راندمان دستگاه را بالا می برد و باعث می شود که صدای تولید شده تا حد زیادی کاهش پیدا کند.
استفاده از تکنولوژی اینورتر در کمپرسور
وقتی که کمپرسورها از نوع اینورتر یا دور متغیر باشند، دور کمپرسور متناسب با توان مورد نیاز بالا می رود. در نتیجه علاوه بر مصرف برق، صدای تولید شده هم به میزان زیادی کم می شود. با انجام این اقدام، دیگر نیازی نیست که کمپرسورها در تمام مدت با دور بالا فعالیت کنند و به این ترتیب استهلاک دستگاه کاهش می یابد.
کاهش دادن صدای سیستم هیدرولیکی
برای کم کردن صدای سیستم هیدرولیکی، باید سایز لوله ها بر اساس افت و عدد رینولدر مناسب طراحی شده باشند. رعایت این نکته باعث می شود که سرعت آب در لوله ها بالا نرود. همچنین با استفاده از سیستم های هواگیر اتوماتیک و ایرسپراتورها، می توان حباب های موجود در لوله ها را بر طرف کرد. وجود حباب در لوله ها یکی از عواملی است که باعث تولید صدای اضافی در چیلرها می شود. علاوه بر این برای جلوگیری از انتشار لرزه به درون ساختمان، بهتر است پمپ ها روی لرزه گیرهای میرا کننده نصب شوند.
محصورسازی کامل چیلر
یکی از بهترین راه ها برای کاهش صدای چیلر، استفاده از دیواره های عایق به دور کمپرسورها است. محصورسازی کمپرسورها به این صورت باعث می شود که صدای تولید شده به اطراف پخش نشود و صدا فقط در جهت بالا انتشار یابد.
ساخت اتاقک
برای ساخت اتاقک، از لایه های جاذب صدا استفاده می شود. نکته مهم درساخت اتاقک این است که باید در دیواره های اتاقک، شیارهایی مجهز به صدا خفه کن وجود داشته باشند. این شیارها باعث ورود و خروج هوا می شوند.
استفاده از لرزه گیر
چیلرها روی سقف یا کف زمین نصب می شوند. این موقعیت مکانی باعث می شود که ارتعاشات و صدای تولید شده توسط چیلر، به سازه ساختمانی انتشار پیدا کنند. علاوه بر این، لوله های آب سرد هم می توانند باعث انتشار این لرزش ها به درون ساختمان شوند. استفاده از لاستیک منجید دار و لرزه گیر، باعث می شود که ارتعاشات تا حد زیادی کنترل شوند و به داخل ساختمان انتشار پیدا نکنند.
انتخاب محل مناسب برای نصب دستگاه
یکی از مهم ترین عوامل موثر بر صدای تولید شده، محل نصب و قرارگیری دستگاه است. چون چیلرها هم صدا و هم لرزه زیادی ایجاد می کنند، در هر صورت ارتعاشات را به محیط انتقال می دهند. اما با انتخاب درست مکان قراردهی چیلر، می توان از بروز این لرزه ها تا حد زیادی جلوگیری کرد.
خرید چیلر
برای خرید دستگاه چیلر، استعلام قیمت و مشاوره رایگان برای انتخاب مناسبترین دستگاه برای ساختمان خود با کارشناسان فنی و فروش شرکت ساینا تهویه رادمان تماس بگیرید. هدف ساینا تهویه رادمان ارائه محصولات با کیفیت با قیمت مناسب است. این مجموعه به دلیل استفاده از تکنولوژیهای نوین در تولید محصولات در حال حاضر در عرصه خرید و فروش و تولید انواع سیستمهای تهویه مطبوع پیشرو است. شما میتوانید به راحتی از طریق شمارههای درج شده در سایت با ما در ارتباط باشید. کارشناسان ساینا تهویه رادمان به تمام سوالات شما در ارتباط با چیلر و مسائل فنی مربوط به آن شما را راهنمایی خواهند کرد.