پمپ دان چیلر تراکمی اقدامی است که در چرخه تبرید چیلرهای تراکمی برای ممانعت از ورود مبرد در فاز مایع به کمپرسور دستگاه انجام می شود. Pump down چیلرهای تراکمی کمک می کند تا کمپرسور به دلیل ورود یا بازگشت مایع مبرد هنگام خاموشی دستگاه آسیب نبیند. باتوجه به اهمیت بالای کمپرسور در بازدهی و عملکرد چیلرهای تراکمی، نیاز است تا عوامل تهدید کننده این دستگاه هرچه سریع تر رفع شوند؛ بنابراین در این مطلب به بررسی نحوه پمپ دان چیلر تراکمی می پردازیم؛ تا کاربرانی که از چیلر تراکمی استفاده می کنند، برای مدت طولانی بتوانند عملکرد صحیح سیستم تبریدشان را حفظ کنند.
علت پمپ دان چیلر تراکمی چیست؟
به طور کلی عمل پمپ دان کردن چیلر تراکمی به معنای خروج کامل مبرد از کمپرسور چیلر تراکمی و انتقال آن به کندانسور دستگاه است. با دانستن تعریف این عمل ممکن است این سوال برای برخی از افراد ایجاد شود که علت پمپ دان چیلرهای تراکمی چیست؟ در واقع Pump down چیلر تراکمی به چه منظور انجام می شود؟ در ادامه لیستی از کاربردهای این عمل در انواع چیلرهای تراکمی شرح داده شده است.
- عمل پمپ دان کردن چیلرهای تراکمی به کاربر کمک می کند تا از هدر رفتن گاز مبرد هنگام تعمیر یا سرویس دستگاه جلوگیری کند.
- شارژ کردن گاز مبرد در چیلرهای تراکمی بعد از عمل پمپ دان چیلر انجام می شود.
- به منظوره بهره برداری بهتر از چیلرهای تراکمی و سایر سیستم های تهویه مطبوع در فصل جدید، جمع آوری مبرد در چیلر به واسطه عمل پمپ دان انجام می شود.
- از آسیب احتمالی کمپرسور چیلر به دلیل ورود مبرد در فاز مایع جلوگیری می شود.
پمپ دان چیلر تراکمی چگونه انجام می شود؟
بررسی های انجام شده نشان می دهد که انجام پمپ دادن چیلر تراکمی به دو روش امکان پذیر است. شناخت هر دو روش انجام پمپ دان چیلر تراکمی کمک می کند تا شما به عنوان کاربران دستگاه چیلر تراکمی، برحسب شرایط دستگاه بهترین روش را برای عمل پمپ دان کردن انتخاب کنید. در ادامه دو روش Pump down چیلر تراکمی به صورت کامل شرح داده شده است.
پمپ دان چیلر تراکمی به روش دستی
پمپ دان چیلرهای تراکمی به روش دستی توسط اوپراتور این دستگاه انجام می شود. برای پمپ دادن چیلر با اوپراتور، دستگاه باید برای مدت کوتاهی روشن بماند تا عمل تخلیه مبرد از این بخش چیلر به بهترین شکل انجام شود. بعد از گذشت مدت کوتاهی از زمان روشن ماندن چیلر، باید برای عمل پمپ دان، مانیفولدهای فشار به خطوط مایع و بخار اتصال داده شوند. بعد از بسته شدن شیر سرویس خط مایع؛ کم شدن خط فشار مایع و بخار به وضوح دیده می شود. خط فشار بخار چیلر تراکمی باید به نقطه صفر برسد. بلافاصله بعد از رسیدن فشار بخار به نقطه صفر، شیر برگشت باید به طور کامل بسته شود.
پمپ دان چیلر تراکمی به روش اتوماتیک
برخلاف روش دستی، عمل پمپ دان چیلر تراکمی به روش اتوماتیک، در زمان خاموشی دستگاه چیلر انجام می شود. در روش اتوماتیک پمپ دان کردن نیز، اوپراتور مانند روش دستی نقش دارد. برای عمل پمپ دان کردن به صورت اتوماتیک، ابتدا باید دمای محفظه سرد به اندازه استاندارد خود برسد. بعد از رسیدن این محفظه به دمای موردنظر، ترموستات چیلر تراکمی به شیر برقی فرمان می دهد تا به طور کامل بسته شود.
در روش دستی این عمل به واسطه اوپراتور چیلر انجام می شود. در این حین کمپرسور به دلیل روشن بودن و کار کردن، باعث خارج شدن مبرد از اواپراتور چیلر و انتقال به کندانسور می شود. تخلیه و خروج مبرد از قسمت اواپراتور باعث می شود تا فشار تا حد زیادی کم شود. چنانچه خروج مبرد از اواپراتور به صورت کامل انجام شود، لو پرشر سوئیچ با دادن فرمان خاموشی به کمپرسور چیلر، باعث از مدار خارج شدن دستگاه می شود.
کلام پایانی
در توضیحات فوق به شرح و بررسی نحوه پمپ دان چیلر تراکمی به روش دستی و اتوماتیک پرداختیم. انواع چیلرهای تراکمی موجود در بازار به همین روش پمپ دان می شوند؛ اما این عمل باید توسط افراد مجرب و با سابقه انجام شود تا آسیبی به سیستم دستگاه وارد نشود. اگر به دنبال تکنسین های متخصص و با سابقه در حوزه تعمیرات و سرویس چیلرهای تراکمی هستید، می توانید با خیال آسوده به شرکت ساینا تهویه رادمان مراجعه کنید.
این مجموعه به عنوان طرح و سازنده دستگاه های سیستم تهویه مطبوع، خدمات ارزنده و مفیدی را در اختیار مشتریان خود قرار می دهد. با کمک کارشناسان حاذق مجموعه ساینا تهویه رادمان و پشتیبانی مستمر و همیشگی آن می توانید تکنسین های متخصصی را برای انجام این عمل در چیلرهای تراکمی پیدا کنید و احتمال آسیب دیدن کمپرسور دستگاه تان را به حداقل برسانید.