پاسخ به سؤالات متداول چیلر تراکمی
چیلرها انواع مختلفی دارند که چیلر تراکمی یکی از انواع پرکاربرد است. چیلر تراکمی دستگاهی برای سرد کردن آب است، از این آب برای سرمایش هوای ساختمان و یا سرد کردن ماشین آلات و تولیدها صنعتی استفاده میشود. در ارتباط با چیلر تراکمی و انواع آن سؤالهای مختلفی وجود دارد. ما در این مقاله به پرتکرارترین سؤالاتی پاسخ میدهیم که از کارشناسان ساینا تهویه رادمان پرسیده میشود. در صورتی که شما هم سؤالی در ارتباط با چیلر دارید میتوانید در بخش نظرات سؤال خود را مطرح کنید تا در سریعترین زمان ممکن به شما پاسخ دهیم.
استفاده از چیلرهای تراکمی آب خنک در کدام مناطق جغرافیایی بهتر است؟
چیلرهای تراکمی آب خنک برای خنک سازی مبرد و تهویه مطبوع در کندانسور خود از آب استفاده میکنند. به همین دلیل آب موجود در سیستم برای خنک سازی مبرد، تبخیر میشود و باید هر بار مقداری آب به برج خنک کن چیلر اضافه شود.
به همین دلیل از چیلر تراکمی آب خنک باید در مناطقی استفاده شود که آب به میزان کافی وجود دارد یا قیمت آب نسبتاً ارزان است. از طرف دیگر رطوبت نسبی در فصول گرم سال در منطقه باید کم باشد. در مناطقی که مشکل کم آبی وجود دارد و همچنین در محیطهای مرطوب استفاده از چیلر تراکمی آب خنک توصیه نمیشود.
بیشترین کاربرد چیلر تراکمی در چه مکان هایی است؟
چیلر تراکمی کاربردهای مختلفی دارد اما این نوع از چیلرها یکی از متداولترین انواع چیلرهای مورد استفاده در ساختمانها با کاربریهای مختلف هستند. این نوع چیلرها در انواع هوا خنک یا آب خنک در بازار موجود هستند که وظیفه تأمین سرمای مورد نیاز ساختمان را در تمامی قسمتها را به عهده دارند. این نوع چیلر مجهز به کمپرسور است.
کاربرد چیلر آب خنک و هوا خنک چیست؟
چیلر تراکمی هوا خنک به دلیل این که نیاز به هوای آزاد دارد، در بام ساختمانها و یا محیطهای آزاد نصب میشود.
چیلر تراکمی آب خنک نیز در قسمتهای زیر زمین و موتورخانه قرار میگیرد. این نوع چیلر بر خلاف چیلر هوا خنک برای خنک کردن آب درون کندانسور به برج خنک کننده نیاز دارد.
در چیلر هوا خنک نیازی به برجهای خنک کننده نیست. خنک سازی به وسیله هوای محیط بیرون و با استفاده از فنهای کندانسور صورت میگیرد.
چیلر آب خنک و چیلر هوا خنک از لحاظ ظاهر با یکدیگر چه تفاوتی دارند؟
چیلرهای تراکمی آب خنک با چیلرهای تراکمی هوا خنک از لحاظ ظاهر معمولاً متفاوت هستند. چیلر هوا خنک به دلیل نیاز به گردش هوا دارای شکل خاص و بزرگتری نسبت به نوع چیلر آب خنک است. دستگاه چیلر هوا خنک معمولاً در باکسهای فلزی مکعب مستطیل شکل قرار میگیرند و ابعاد بزرگتری دارند.
چیلر جذبی و چیلر تراکمی از لحاظ محل نصب چه تفاوت هایی با هم دارند؟
چیلرهای جذبی به دلیل این که دارای تجهیزات اضافهتری نسبت به چیلر تراکمی هستند دارای وزن بیشتری میباشند و با توجه به همین موضوع نصب آنها به فضای بیشتر و مجزایی نیاز خواهد داشت.
با توجه به وزن بالای چیلر جذبی، باید زیرسازی آن محکم انجام شود. علاوه بر این که اینکه در زمان حمل و نقل و جابهجایی و اجرا نیز این مسئله باعث ایجاد مشکل میشود و باید طی چند مرحله انجام بگیرد.
برخلاف چیلرهای جذبی که کل مونتاژ آن ها در محل نصب انجام میشود و تمامی قسمتها بهوسیله ی جوشکاری روی هم سوار میشوند، اغلب چیلرهای تراکمی به صورت یکپارچه طراحی میشوند و در زمان نصب دیگر نیازی به مونتاژ نیست. البته در نظر داشته باشید چیلرهای تراکمی صنعتی (با ظرفیت سرمایشی بالا) و به خصوص از نوع آب خنک هم ممکن است به صورت مجزا طراحی شوند.
نصب چیلرهای جذبی در مقایسه با چیلرهای تراکمی به فضایی بزرگتر نیاز دارند. همچنین باید توجه داشت که از نظر بلندی نیز چیلرهای جذبی بین یک تا سه متر ارتفاع بیشتری نسبت به چیلرهای تراکمی دارند.
ظرفیت چیلر تراکمی اسکرال چقدر است؟
کمپرسورهای اسکرال خود دو نوع معمولی و دیجیتال دارند که نوع دیجیتال آن به دلیل کنترل ظرفیت، دارای قیمت بیشتری است. کمپرسورهای اسکرال قابل تعمیر نیستند اما نسبت به سایر کمپرسورها در دسترس تر هستند و قیمت پایینتری دارند. ظرفیت این چیلرها از 2 تن تبرید تا حدود 250 تن تبرید به صورت یکپارچه است.
ظرفیت چیلر تراکمی اسکرو چقدر است؟
این چیلرها معمولاً از یک تا سه کمپرسور اسکرو در یک چیلر استفاده میکنند. راندمان این چیلرها در مقایسه با چیلر تراکمی اسکرال بیشتر است. توجه به این نکته حائز اهمیت است که چیلرهای اسکرو بیشتر در ظرفیتهای 100 تن تبرید به بالا مورد استفاده قرار میگیرند. این چیلرها از ظرفیتها 150 تن تبرید به بالا بسیار مورد استفاده قرار میگیرند.
آیا تعدد کمپرسور در چیلرهای تراکمی مناسب است؟
از نظر عملکرد هر چه تعداد کمپرسورها بیشتر باشد، چیلر بهتری در اختیار خواهیم داشت و محدودیتی در تعداد کمپرسورها وجود ندارد؛ اما همواره محدودیتهای دیگری در پروژهها وجود دارند (از قبیل افزایش قیمت اولیه، کمبود فضا جهت نصب چیلر، نیاز به نگهداری بیشتر و …) که امکان افزایش بی رویه کمپرسورها را سلب مینماید که در این شرایط باید حالت بهینه انتخاب گردد.
تفاوت بین مبردهای مورد استفاده در چیلر تراکمی در چیست؟
مبردهای مرسوم چیلرهای تراکمی عمدتاً شامل دو گروه میباشند:
- گروه اول: CFC ها (کلروفلوروکربن) مانند R22
- گروه دوم: HFC ها (هیدروفلوروکربن) مانند R-134a، R-407C، R410A
مبردهای گروه اول به دلیل داشتن کلر، دارای پتانسیل تخریب لایه ازون هستند و استفاده از آنها در بسیاری از کشورها ممنوع شده است.
از لحاظ راندمان R22 بهترین راندمان را دارد و پس از آن R134a و R407C قرار دارند. راندمان این دو مبرد کمتر از R22 میباشد.
تفاوت روغن چیلرهای تراکمی چیست؟
در چیلرهای تراکمی با مبرد R22 از روغنهای معدنی استفاده میشود ولی در مبردهای نوع HFC از روغنهای POE استفاده میشود.
در بین انواع مبدل حرارتی کدام نوع بهتر است؟
مبدلهای حرارتی صفحهای بازده بهتری دارند اما نگهداری آنها دشوارتر است به همین دلیل مبدلهای پوسته و لوله در چیلرها مرسومتر هستند.
تن تبرید چیست؟
هر تن تبرید (TR) میزان نرخ انتقال حرارتی است که یک تن یخ با دمای صفر درجه سانتی گراد (32 درجه فارنهایت) در طول مدت 24 ساعت جذب میکند تا تماماً به آب صفر درجه سانتی گراد (32 درجه فارنهایت) تبدیل شود؛ به عبارت دیگر، یک تن تبرید مقدار انتقال حرارت (برودت) لازم برای تولید یک تن یخ در طول یک شبانه روز میباشد. هر تن تبرید برابر با ۱۲۰۰۰btu/h میباشد.
ضریب عملکرد چیلر (COP) چیست؟
ضریب عملکرد چیلر (Coefficient Of Performance) که در واقع نشان دهندۀ راندمان مصرف انرژیِ آن است، پارامتر بسیار مهمی در ارزیابیِ کارایی چیلر میباشد. ضریب عملکرد برابر است با نسبت گرمای دریافتی از آب در اواپراتور به توان الکتریکی ورودی که شامل مجموع انرژی مصرفی در مصرفکنندهها (کمپرسورها، الکترو فنهای کندانسور هوا خنک، الکترو فن ها و پمپهای سیرکولاسیونِ برج خنک کننده) میباشد.
ظرفیت چیلر را باید چگونه حساب کنیم؟
ظرفیت سنجی بار برودتی یک ساختمان، کاری تخصصی است و باید توسط شرکتهای مشاور انجام بگیرد. متأسفانه در اغلب موارد به دلیل انتخاب نادرست ظرفیت یک چیلر، خسارات جبرانناپذیری به کارفرمایان تحمیل میشود.
در مواردی که ظرفیت انتخاب شده چیلر، کمتر از نیاز پروژه باشد، به دلیل زیر بار رفتن دائمی چیلر عمر قطعات کاهش پیدا میکند. از طرف دیگر در صورتی که ظرفیت چیلر، بیشتر از نیاز پروژه انتخاب شود، خسارات مالی و هزینه اولیه هنگفتی در خرید این دستگاهها متحمل کارفرمایان خواهد شد.
آیا فرایند نگهداری چیلر تراکمی و چیلر جذبی مشابه است؟
با توجه به این که اجزا و قطعات به کار رفته در چیلر تراکمی و چیلر جذبی با یکدیگر متفاوت است، دستورالعملهای به کار رفته برای تعمیر و نگهداری آنها هم در مقایسه با همدیگر دارای تفاوتهایی هستند. تعمیر و نگهداری چیلر باید توسط افراد متخصص در این حوزه انجام شود. متأسفانه در اغلب موارد دستگاه چیلر به دلیل این که توسط افراد غیر مجرب در این حوزه تعمیر و سرویس میشوند، آسیبهای جدی میبینند.
برنامه دوره های زمانی نگهداری چیلرهای تراکمی به چه صورت است؟
یکی از سؤالات رایج در ارتباط با چیلرهای تراکمی مربوط به دوره زمانی نگهداری است. زمان نگهداری از چیلرهای تراکمی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. سرویس کار با بررسی و کنترل هر یک از آنها و اطمینان از عملکرد صحیح هر بخش از دستگاه سراغ گزینههای بعدی میرود. سیستمهای تهویه مطبوع باید به صورت دورهای مورد بررسی قرار گیرند؛ اما در حالت کلی میتوان گفت با توجه به ابعاد و نوع محل قرارگیری چیلر؛ این دورههای زمانی میتوانند روزانه، هفتگی، ماهانه، فصلی و سالانه باشند.
اندازه تابلو برق چیلر تراکمی چقدر است؟
تابلو برق در چیلرها نقش مهمی دارند و یکی از اجزای اصلی چیلر تراکمی به شمار میروند. ظاهر تابلو برق به طور کلی به شکل جعبه فلزی با پوشش رنگ الکترواستاتیک است که به دو قسمت قدرت و فرمان تقسیم میشود. تابلو برق میتواند با توجه به نوع کاربری و ظرفیت چیلر اندازه و مشخصات متفاوتی داشته باشد.
هزینه اولیه چیلر تراکمی و چیلر جذبی چقدر است؟
هزینه اولیه چیلر جذبی به دلیل هزینه اضافی لولههای انتقال حرارت و مواد جذبکننده بالا است. این در حالی است که هزینه اولیه چیلر تراکمی در مقایسه با چیلر جذبی بسیار کمتر است.
علت صدای چیلر تراکمی چیست؟
رفع صدای چیلر تراکمی نیاز به تخصص و مهارت در شناخت کامل اجزای موتورخانه دارد. این صدا در اثر تداخل فرکانسهای مختلف است که به رزونانس معروف میباشد.
معایب استفاده از چیلر جذبی در صنعت چیست؟
از چیلر جذبی به دلیل استهلاک و هزینه نگهداری و تعمیرات بالا، بهتر است در کاربری صنعتی استفاده نشود.
مشاوره قبل از خرید چیلر
برای خرید دستگاه چیلر تراکمی، استعلام قیمت و مشاوره رایگان برای انتخاب مناسبترین دستگاه برای ساختمان خود با کارشناسان فنی و فروش شرکت ساینا تهویه رادمان تماس بگیرید. هدف ساینا تهویه رادمان ارائه محصولات با کیفیت با قیمت مناسب است. این مجموعه به دلیل استفاده از تکنولوژیهای نوین در تولید محصولات در حال حاضر در عرصه خرید و فروش و تولید انواع سیستمهای تهویه مطبوع پیشرو است. شما میتوانید به راحتی از طریق شمارههای درج شده در سایت با ما در ارتباط باشید.