نشتی در چیلر تراکمی به عنوان یکی از ایرادات متداول در این دستگاه شناخته می شود. نشتی باعث خارج شدن مبرد از این سیستم شده و روشن نشدن دستگاه را به دنبال خواهد داشت. برای برطرف کردن این مشکل باید ابتدا علت نشتی را پیدا کنید. روش های مختلفی برای رفع نشتی چیلر تراکمی وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید. در این مقاله سعی داریم شما را با روش های مختلف نشت یابی و برطرف کردن آن آشنا کنیم. با ساینا تهویه رادمان همراه شوید.
چیلر تراکمی چیست؟
به دستگاهی که با سرد کردن آب باعث تولید سرمایش می شود چیلر تراکمی می گویند. از آب سردی که توسط این دستگاه تولید می شود برای تجهیزات تهویه مطبوع تابستانی مانند هواساز استفاده می کنند. برای سرمایش فرایندهایی مانند صنایع دارویی، شیمیایی، غذایی و خنک کاری تجهیزات صنعتی هم می توان از آب سرد تولید چیلر تراکمی استفاده کرد. این دستگاه تنوع زیادی از نظر ساختار و تجهیزات مختلف خود مانند کمپرسور، کندانسور، اپراتور و دمای عملکردی خود دارد. از این دستگاه برای برج ها و ساختمان های مسکونی و پروژه های تجاری و تفریحی هم استفاده می شود.
چیلر تراکمی چگونه کار می کند؟
این دستگاه بر پایه سیکل سرمایش تراکمی تبخیری می تواند سرمایشی را تولید کند که کاربردهای زیادی دارد. در این دستگاه با دریافت گرمای آب توسط مبرد برودت و سرما تولید می شود. این دستگاه با توجه به ظرفیتی که دارد در دو سایز مینی چیلر و چیلر مرکزی طراحی و به فروش می رسد. در این دستگاه طی مراحل مختلفی سرمایی تولید می شود که گاهی اوقات به دلایل مختلف مشکلاتی در آن به وجود می آید. یکی از مشکلات این دستگاه ها نشتی سیکل تبرید است که باید در اسرع وقت علت آن را بررسی کرد و به دنبال برطرف کردن آن بود.
نحوه نشت یابی چیلر چگونه است؟
گاهی اوقات در سیستم های تبرید نیاز به جوشکاری و لوله کشی است. پس از انجام این عملیات ممکن است مشکلاتی مانند نشتی در قسمت های مختلف ایجاد شود. برای نشت یابی چیلر تراکمی می توان از تست وکیوم و تست فشار گاز چیلر استفاده کرد. هر دو این روش برای پیدا کردن نشتی چیلر مناسب هستند و دقت بالایی دارند. روش تست فشار به عنوان یکی از روش های پرکاربرد برای چیلرها شناخته می شود.
در این روش یک گاز را مانند ازت به داخل سیکل تبرید تزریق می کنند. در تست نشتی با روش وکیوم هم فشار داخل سیکل تبرید را به اندازه خلا کاهش می دهند. این باعث می شود که در صورت وجود نشتی فشار به اندازه اتمسفر یا بیشتر افزایش یابد. بهترین روش، استفاده از گاز ازت است. برای این روش باید با استفاده از گاز ازت فشار را تا psi۵۰ افزایش داد. پس از آن با کف صابون مدار چیلر را بررسی کرد. اگر نشتی مشاهده نشد، فشار را تا psi۲۰۰ افزایش می دهند و دوباره از کف صابون استفاده می شود. اگر چیلر دارای دو مدار مجزا باشد باید یکی از مدارها را با psi۱5۰ و دیگری را با psi۲۰۰ بررسی کنیم. اگر در یک قسمت نشتی وجود داشته باشد باید آن را برطرف کنیم و پس از ۲۴ ساعت مجددا تست را انجام دهیم.
بررسی علت نشتی چیلر
نشتی چیلر دلایل مختلفی دارد. این مورد می توان به دلیل مشکل در اتصالات، شیرآلات و یا از کهنه شدن و پوسیدگی اورینگ و واشرها باشد. نشتی چیلر یکی از رایج ترین مشکلاتی است که در این سیستم ها رخ می دهد. برای بررسی علت چنین مشکلی ابتدا باید قسمت خارجی چیلر مورد بررسی قرار گیرد. برای تعمیر و بررسی قسمت داخلی هم باید کمپرسور باز شود و یک فرد متخصص عملیات بررسی و تعمیر را انجام دهد. هرچه از تجهیزات با کیفیت در سیستم چیلر استفاده شود. این سیستم به راحتی دچار مشکل نخواهد شد و طول عمر بیشتری پیدا خواهد کرد. سرویس های دوره ای می توانند باعث جلوگیری از چنین مشکلاتی در سیستم های چیلر شوند.
استفاده از نشت یاب الکترونیکی برای پیداکردن نشتی
نشت یاب های الکترونیکی هم به عنوان یکی دیگر از روش های پیدا کردن محل نشتی چیلر شناخته می شوند. این دستگاه ها در مواردی مناسب هستند که محل نشتی مشخص نیست. با استفاده از دستگاه نشت یاب الکترونیکی می توان در سریع ترین زمان محل نشتی چیلر را پیدا کرد.
حساسیت آن سه گرم در سال است و عملکرد خوبی در پیدا کردن بسیاری از نشتی ها دارد. در برخی مواقع این روش هم به طور قطع نمی تواند تمامی نشتی ها را شناسایی کند. این دستگاه برای پیدا کردن نشتی های بسیار ریز مناسب است و محل آنها را پیدا می کند. اگر بخواهیم نشتی یابی را به طور دقیق تر انجام دهیم بهتر است از کف صابون استفاده نماییم.
متداول ترین علت نشتی چیلر چیست؟
آسیب در محل اتصالات به عنوان متداول ترین علت نشتی چیلر شناخته می شود. به دلایل مختلف ممکن است اتصالات و شیرآلات شل شده یا دچار خرابی و آسیب دیدگی باشند. به راحتی می توان این اتصالات را محکم کرد یا در صورت نیاز آنها را تعویض کرد. فرسودگی لوله ها هم از دلایل رایج دیگر هستند. برای جلوگیری از نشتی چیلرها باید آن ها را هرچند وقت یکبار مورد بررسی قرار داد تا دچار مشکل نشوند.
اگر از درپوش نامناسب در سوپاپ سرویس استفاده شود هم نشتی ایجاد می شود. محکم نبودن درپوش هم سبب نشتی می شود. خوردگی یا آسیب مکانیکی در محل کندانسور هم از دلایل دیگر نشتی است. اگر علت نشتی چیلر به خوبی شناسایی شود به راحتی می توانید آن را برطرف کنید.
ساینا تهویه رادمان بهترین ارائه دهنده چیلر تراکمی
همانطور که در این مطلب توضیح دادیم یکی از سیستم هایی که در صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارد چیلر تراکمی است. در صورتی که در این دستگاه مشکلات مختلفی رخ دهد می تواند باعث نشتی در قسمت های گوناگون آن شود. برای نشتی یابی این دستگاه می تواند روش های مختلف استفاده کرد که هر کدام از آنها با یکدیگر تفاوت دارند. اگر شما علت نشتی چیلر را بدانید به راحتی می توانید آن را برطرف کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر با مجموعه ساینا تهویه رادمان تماس بگیرید.