هواساز یکی از انواع دستگاه های تهویه مطبوع است که برای فیلتر کردن، تنظیم دما، تنظیم رطوبت، کنترل سرعت، جهت و توزیع هوای ورودی به انواع ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه هواساز دسته بندی های مختلفی دارد؛ اما از نظر کاربرد به دو نوع هواساز ساختمانی و هواساز صنعتی تقسیم می شود. در این مطلب از ساینا تهویه رادمان قرار است که به بررسی انواع هواساز بپردازیم و در مورد ویژگی های هر کدام صحبت کنیم.
در ادامه با ما همراه باشید.
هواساز ساختمانی
این نوع هواساز را می توان در ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری و … استفاده کرد. هواساز ساختمانی در صورتی که در مدل های کوچک طراحی و تولید شود، با نام هواساز آپارتمانی یا خانگی در بازار شناخته می شود. تفاوت چندانی بین هواساز ساختمانی و مدل آپارتمانی آن وجود ندارد اما معمولا برای این مدل های با ابعاد کوچک، سیستم رطوبت زنی و رطوبت زدایی در نظر گرفته نمی شود. البته در صورتی که مشتری خود، درخواست چنین موردی را بدهد، سیستم تنظیم رطوبت به صورت خاص افزوده خواهد شد.
هواساز صنعتی
یکی دیگر از انواع هواساز که در این قسمت می خواهیم به آن اشاره کنیم، هواساز صنعتی است. این هواساز برای تهویه هوای سوله های صنعتی، تهویه هوای انبار، سالن های بزرگ و … مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از استفاده از هواساز صنعتی می تواند یکی از موارد زیر باشد:
- بهبود کیفیت هوای محیطی
- تعادل میزان رطوبت و دمای مناسب
- کاهش مصرف انرژی
- بهبود کارایی فرآیندهای صنعتی
بدنه هواساز صنعتی معمولاً از جنس فولاد یا آلومینیوم ساخته می شود تا در برابر شرایط سخت صنعتی مانند نوسانات دما، رطوبت، شوک های حرارتی و افزایش فشار هوا از مقاومت کافی برخوردار باشند. همچنین باید دارای سطح بالایی از حفاظت در برابر گرد و غبار، رطوبت و آب باشد.
تفاوت انواع هواساز ساختمانی و هواساز صنعتی
شاید در یک نگاه کلی به نظر برسد که هواساز ساختمانی و صنعتی بسیار شبیه به هم هستند؛ اما در برخی موارد دارای تفاوت هایی هستند که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.
از لحاظ کاربری: اولین تفاوت هواساز ساختمانی و هواساز صنعتی در نوع کاربری آن ها است. هواسازهای خانگی در ظرفیت های کوچک و در ساختمان های مسکونی، آپارتمان ها و ادارات نه چندان بزرگ استفاده می شوند. این در حالی است که هواسازهای صنعتی در واحدهای صنعتی، کارخانه ها، پتروشیمی ها، اماکن تجاری، سالن های ورزشی و … کاربرد دارند.
از لحاظ اندازه: بدون تردید یکی از مهم ترین تفاوت های هواساز ساختمانی و هواساز صنعتی، در ابعاد آن ها است. با توجه به اینکه هواسازهای صنعتی حجم هوادهی بیش تری نسبت به هواسازهای خانگی دارند و فضای بزرگ تری را باید پوشش دهند، ابعاد بزرگ تری نسبت به انواع هواساز خانگی دارند.
از لحاظ مصرف انرژی: توان موتور و انرژی مصرفی هواسازهای صنعتی با توجه به ابعاد و حجم هوادهی (که در مقایسه با هواساز خانگی به مراتب بیشتر است)، نسبت به هواسازهای خانگی بیشتر است. از طرف دیگر از آنجایی که در برخی هواسازهای ساختمانی، عمل خنک کنندگی هوا بدون نیاز به چیلر یا سیستم تبرید مرکزی انجام می شود، مصرف برق و انرژی نیز تا میزان قابل ملاحظه ای (حدود یک پنجم) در ظرفیت مشابه کاهش پیدا می کند.
از لحاظ فیلترهای تصفیه هوا: از آنجایی که در محیط های صنعتی، آلاینده ها و ذرات معلق بیشتری وجود دارد، باید در انواع هواساز صنعتی هم از فیلترهای قوی و بیشتری استفاده کرد. این در حالی است که این مورد بطور معمول برای چیلرهای آپارتمانی مطرح نیست.
قیمت انواع هواساز ساختمانی و صنعتی
قیمت انواع هواساز به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که معمولا هم بر اساس کمیت دبی حجمی با واحد CFM (مخفف Cubic Feet per Minute یا همان فوت مکعب بر دقیقه) بیان می شود. هواساز یک قیمت پایه دارد که در صورت نیاز مشتری برای اضافه شدن تجهیزاتی مانند رطوبت گیر، رطوبت زن یا فیلترهای خاص، این قیمت بیشتر خواهد شد. با توجه به اینکه تجهیزات مورد نیاز هر پروژه متفاوت است، نمی توان قیمت دقیقی برای انواع هواساز ساختمانی و صنعتی مشخص کرد و تنها پس از تعیین دبی و مشخصات فنی دستگاه، قیمت مشخص می شود.
خرید انواع هواساز
شرکت تهویه مطبوع ساینا تهویه رادمان، طراح و تولید کننده انواع سیستم های تهویه مطبوع گرمایشی و سرمایشی است که به دلیل تولید محصولات درجه یک و مرغوب موفق به کسب رضایت صد در صدی مشتریان خود شده است. شما می توانید برای خرید انواع هواساز و سفارشی سازی دستگاه مورد نیاز خود از طریق شماره های درج شده در سایت با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید. توجه داشته باشید که تمام دستگاه های عرضه شده توسط این شرکت، نتیجه ساعت ها طراحی مهندسان باتجربه در این حوزه است، به همین دلیل شما می توانید برای خرید انواع هواساز صنعتی یا خانگی به ساینا تهویه رادمان اعتماد کنید.