مشاوره قبل از خرید چیلر
خرید چیلر نیازمند داشتن دانش کافی در این حوزه است. در خرید چیلر نکات بسیاری وجود دارند که باید به آن ها توجه کرد، در غیر این صورت علاوه بر تحمیل هزینه اولیه بسیار بالا، از لحاظ راندمان و کارایی نیز، دستگاه به درستی انتخاب نخواهد شد.
ما در این مقاله از ساینا تهویه رادمان تصمیم داریم که مهمترین نکات فنی، بازاری و مهندسی مربوط به چیلرها را بررسی کنیم. اگر شما نیز قصد خرید چیلر را دارید توصیه می کنیم حتما در این مقاله با ما باشید.
انتخاب نوع چیلر
چیلرها در انواع مختلفی در بازار موجود هستند که در حالت کلی به دو دسته چیلر تراکمی و چیلر جذبی تقسیم می شوند.
1- چیلر تراکمی
چیلرهای تراکمی خود دسته بندیهای مختلف دارند که عبارتند از:
انواع چیلر تراکمی بر اساس نوع کندانسور: چیلر تراکمی آب خنک – چیلر تراکمی هوا خنک
انواع چیلر تراکمی بر اساس نوع کمپرسور: اسکرال- اسکرو- پیستونی – سانتریفیوژ
2- چیلر جذبی
دسته بندی انواع چیلر جذبی لیتیوم بروماید از نظر چرخه غلیظ سازی ماده جاذب: چیلرهای جذبی تک اثره- چیلرهای جذبی دو اثره
دسته بندی چیلرهای جذبی از لحاظ منبع گرمایی جهت عملیات احیا در ژنراتور: چیلرهای جذبی با آب گرم
چیلرهای جذبی با آب داغ- چیلرهای جذبی با بخار- چیلرهای جذبی شعله مستقیم
چیلر تراکمی یا چیلر جذبی؟
با توجه به این که انرژی الکتریسیته در حال حاضر به فراوانی در دسترس است در اغلب موارد چیلر تراکمی انتخاب نهایی است. یکی دیگر از دلایلی که چیلر تراکمی به چیلر جذبی ترجیح داده می شود این است که نوع تراکمی قیمت پایین تری دارد، راندمان بالاتری دارد و فضای کمتری را اشغال می کند. سایر مزایای چیلر تراکمی نسبت به چیلر جذبی عبارتند از:
تجهیزات چیلر جذبی حدود ۵۰ درصد بیشتر از چیلر تراکمی حجم دارد و به همین اندازه فضای بیشتری از کف موتورخانه را اشغال می کند.
ارتفاع تجهیزات چیلر جذبی نسبت به تراکمی بلندتر بوده و در نتیجه ارتفاع موتورخانه باید بلندتر در نظر گرفته شود.
وزن تجهیزات چیلر جذبی برای تولید برودتی یکسان نسبت به چیلر تراکمی حدود ۲ برابر است و معمولا به چندین قسمت مختلف تقسیم و سپس حمل می شود و نیز اینکه فوندانسیون بسیار محکم تری نیاز دارد.
انتخاب نوع چیلر تراکمی
همان طور که در بخش قبلی گفتیم، چیلر تراکمی بر اساس تیپ کندانسور و یکی هم بر مبنای تیپ کمپرسور تقسیم بندی می شود. انتخاب کمپرسور مناسب بر اساس فاکتورهای مختلفی انجام می شود اما در اغلب موارد از کمپرسورهای اسکرال یا اسکرو استفاده می شود.
علت استفاده از این کمپرسورها، بازدهی بالا و صدای کمتر است. همچنین کم استهلاک تر هستند. یکی دیگر از مواردی که در مشاوره خرید چیلر باید به آن پرداخت نوع کندانسور است. این که کندانسور از نوع آب خنک باشد یا هوا خنک.
انتخاب نوع کندانسور
در درجه اول به این بستگی دارد که دستگاه قرار است در کدام شهر با چه شرایط آب و هوایی نصب شود. سپس باید مشخص شود که آیا آب مصرفی در اختیار قرار دارد یا نه و در نهایت قیمت تمام شده باید مد نظر قرار بگیرد.
در چیلر تراکمی آب خنک با توجه به اینکه کندانسور با آب، خنک می شود به آب نیاز است. چون برج خنک کننده به شیوه تبخیری (یعنی برخورد مستقیم ذرات آب با هوا) حرارت آب را می گیرد. بنابراین چیلرتراکمی آب خنک باید در شهرهایی نصب شود که رطوبت هوا در آن شهر پایین باشد. در غیر این صورت راندمان چیلر تراکمی به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.به همین خاطر است که در شهرهای ساحلی ایران از برج خنک کننده استفاده نمی شود و تمام چیلرها از نوع هوا خنک هستند.
ظرفیت دستگاه چیلر
محاسبه ظرفیت دستگاه چیلر باید توسط افراد متخصص در این حوزه انجام شود. اما در حالت کلی ابتدا باید نوع کاربری چیلر مشخص شود. اینکه چیلر قرار است استفاده صنعتی داشته باشد یا کاربرد تهویه داشته باشد. سپس با روش ها و فرمول هایی این ظرفیت محاسبه می شود.
مهم ترین فاکتور تعیین کننده در تخمین میزان ظرفیت مورد نیاز برای کاربرد تهویه مطبوع؛ مساحت محوطه مورد نظر، ارتفاع سقف آن و شهری است که باید چیلر تراکمی یا جذبی در آنجا نصب شود.
قیمت چیلر
قیمت چیلر یکی دیگر از مواردی است که قبل از خرید چیلر در مرحله مشاوره باید به آن پرداخته شود. در حالت کلی قیمت چیلر جذبی نسبت به تراکمی بیشتر است. قیمت چیلر تراکمی نیز به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که عبارتند :
- نوع کمپرسور چیلر تراکمی
یکی از فاکتورهای تاثیرگذار در قیمت چیلر تراکمی، نوع و برند کمپرسورهایی است که قرار است روی دستگاه مونتاژ شود. در بین انواع اسکرال آن می توان به برندهای کوپلند و دانفوس و در بین انواع اسکرو آن می توان به بیتزر و هنبل اشاره کرد.
- نوع شیر انبساط چیلر تراکمی
شیر انبساط دستگاه می تواند از نوع الکترونیکی یا ترموستاتیکی باشد. شیر الکترونیکی نسبت به نوع ترموستاتیکی قیمت بالاتری دارد.
برند قطعات برقی چیلر تراکمی
اینکه قطعات برقی دستگاه از چه نوع برندی باشد که از دیگر فاکتورهای تاثیر گذار در قیمت چیلر تراکمی است. با توجه به این که قطعات برقی در عملکرد چیلر تاثیر زیادی دارند، تمام قطعات به کار رفته در دستگاه باید اصل بوده و از کیفیت بالایی برخوردار باشند. در غیر این صورت در مدت زمان کوتاهی پس از راه اندازی دستگاه، نیاز به تعمیر آن خواهد بود.
- نوع کندانسور چیلر تراکمی
هزینه ساخت کندانسورهای هوا خنک که دارای کویل های مسی بیشتر و نیز فن هستند نسبت به آب خنک که از مس کمتری در ساختار آن استفاده شده، بیشتر است. اما باید به این موضوع نیز توجه کرد که در کنار چیلرهای تراکمی آب خنک باید از برج خنک کننده هم استفاده شود که مبلغ آن هم به فاکتور افزوده می شود. بنابراین می توان گفت که در نهایت تقریبا قیمت یکسانی خواهند داشت که قیمت نوع هوا خنک در برخی مواقع فقط اندکی بیشتر خواهد شد.
مشاوره و خرید چیلر
برای خرید دستگاه چیلر، استعلام قیمت و مشاوره رایگان برای انتخاب مناسبترین دستگاه برای ساختمان خود با کارشناسان فنی و فروش شرکت ساینا تهویه رادمان تماس بگیرید. هدف ساینا تهویه رادمان ارائه محصولات با کیفیت با قیمت مناسب است. این مجموعه به دلیل استفاده از تکنولوژیهای نوین در تولید محصولات در حال حاضر در عرصه خرید و فروش و تولید انواع سیستمهای تهویه مطبوع پیشرو است. شما میتوانید به راحتی از طریق شمارههای درج شده در سایت با ما در ارتباط باشید.
چیلر تراکمی ساینا تهویه رادمان
چیلر تراکمی در دو نوع آب خنک و هوا خنک با کندانسور آبی و هوایی به ظرفیت ۵ الی ۲۴۰ تن تبرید
کمپروسورهای اسکرو(Screw) ساخت کارخانه Bitzer و کمپرسورهای بسته (Hermetic) و یا نیمه بسته (Semihermetic) ساخت کارخانه Copeland, Bitzer, Danfoss
اواپراتور و کندانسور از نوع لوله پوسته ای (Shell and Tube) و یا صفحه ای (Plated Heat Exchanger) با راندمان مناسب
تست هیدرو استاتیک مطابق استاندارد Ashrea
قطعات سیکل تبرید، تجهیزات کنترلی و اقلام برقی از مارکهای معتبر اروپایی
امکان بهره گیری از سیستم کنترل میکرو پروسسوری ، الکترو مکانیکی و سیستم کنترل هوشمند (PLC) با قابلیت اتصال به سیستم BMS
قابلیت کار با مبردهای R410a ,R404a, R407c, R134a, R22
بهرهگیری از نرم افزارهای به روز مطابق با استانداردهای جهانی در انتخاب اجزای سیستم و امکان ارائه خروجی مربوطه