
نکات لازم برای لوله کشی چیلر تراکمی مبحثی است که برای استفاده از دستگاه چیلر تراکمی از اهمیت بالایی برخوردار است. لوله کشی این دستگاه باید به صورت اصولی و استاندارد انجام شود تا عملکرد مناسبی به همراه داشته باشد. در ادامه این مطلب از سایت ساینا تهویه رادمان همراه ما باشید تا با این نکات لازم آشنا شوید.
آشنایی با دستگاه چیلر
دستگاه چیلر از جمله سیستم های تبریدی اساسی و مهم است که توسط خنک کردن آب جهت سرماسازی و سرمادهی دیگر تجهیزات سرمایشی بستر مناسبی را فراهم خواهد کرد. این دستگاه در انواع دستگاه چیلر تراکمی و چیلر جذبی در بازار موجود است.
نکات مهم قبل از نصب کردن دستگاه چیلرتراکمی
برای نصب دستگاه چیلر باید نکات مهمی را مدنظر قرار دهید. برخی از این کمیت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دمای آب سرد رفت
- اختلاف دمای رفت و برگشت آب اواپراتور
- دبی آب سرد به ازای هر تن تبرید
- دمای آب رفت کندانسور
- دبی آب برج خنک کننده برای چیلر تراکمی آب خنک
- دمای هوای ورودی به کندانسور هوایی
لازم است بدانید که ظرفیت دستگاه چیلرهای تراکمی بالای صفر بر اساس یک سری مقادیر تعیین می شود. برای تعیین ظرفیت این دستگاه باید دمای آب سرد رفت حدود ۴۴ درجه فارنهایت و اختلاف دمای رفت و برگشت آب اواپراتور باید ۱۰ درجه فارنهایت و دبی آب سرد اواپراتور به ازای هر تن تبرید باید حدود دو گالن در دقیقه باشد. برخی دیگر از این مقادیر می توان به دمای آب رفت به کندانسور حدود ۸۵ درجه فارنهایت و دبی آب خنک کن کندانسور حدود ۳ گالن در دقیقه دمای هوای ورودی به هوا خنک ۹۵ درجه فارنهایت اشاره کرد. نکته مهمی که باید مد نظر قرار دهید، این است که پس از راه اندازی دستگاه چیلر تراکمی ظرفیت سرمایشی دستگاه توسط تغییر هر یک از این کمیت های ذکر شده تغییر پیدا می کند.

چگونگی نصب دستگاه چیلر تراکمی
در ادامه مطالعه مطلب نکات لازم برای لوله کشی چیلر تراکمی، چگونگی نصب این دستگاه را شرح می دهیم. یکی از دستگاه های مناسب برای تامین سرما در فصل تابستان دستگاه چیلر است. در ساختمان ها و مجتمع های مسکونی جهت تامین گرمایش و سرمایش می توانید از این دستگاه استفاده کنید. این دستگاه از اجزا و قطعات مختلفی تشکیل شده است. کارکرد و عملکرد این دستگاه به نحوه نصب دستگاه بسیار وابسته است. بیشتر آسیب هایی که به دستگاه وارد می شود، به دلایلی همچون نداشتن اطلاعات لازم و تجربه کافی برای نصب دستگاه است؛ به همین دلیل باید نصب دستگاه چیلر تراکمی را به متخصصان و نمایندگان مجاز هر برند بسپارید.
مراحل نصب و راه اندازی چیلر تراکمی
دستگاه چیلر تراکمی از جمله تجهیزاتی است که لرزش زیاد و سر و صدای زیادی را به همراه دارند. نصب این دستگاه در فضای داخلی ساختمان چندان جایز نیست و باید در مکان هایی همچون موتورخانه نصب شود. استفاده از لرزه گیرها در خطوط لوله و همچنین در فونداسیون اولین نکته ای است که باید به آن توجه داشته باشید. بهتر است که اندازه ارتفاع فونداسیون را ۱۰ الی ۱۳ سانتی متر از کف در نظر بگیرید و ابعاد فونداسیون نیز از هر طرف حدود ۱۵ سانتی متر از شاسی چیلر یا سطح زیرین فاصله داشته باشد. فونداسیون محل قرارگیری این دستگاه باید مسطح بوده و توسط سطوح فلزی همچون ناودانی یا نبشی در ساختار فونداسیون امکان مهار و نصب دستگاه را فراهم کنید.
برای دسترسی راحت در زمان سرویس و تعمیرات بهتر است که اطراف محل نصب دستگاه حدود یک الی یک و نیم متر باز باشد. در فضای پشت و جلوی دستگاه چیلر نیز به اندازه یک دستگاه دیگر باید با دیوار فاصله داشته باشد که امکان رسوب گیری لوله های مسی اواپراتور، کندانسور و نظافت را داشته باشد. با توجه به اینکه این دستگاه ها لرزش زیادی دارند نباید به صورت مستقیم کابل های برق به تابلوی برق بر روی چیلر اتصال داده شود؛ بنابراین جهت اتصال کابل های برق به تابلوها از لوله های فولادی دارای انعطاف استفاده کنید. به این صورت لرزش های دستگاه چیلر تراکمی به لوله های برق انتقال داده نخواهد شد. در صورتی که این دستگاه ها در فضای باز نصب شوند، باید محل نصب از هر نوع بازشوی ساختمان حدود ۶ متر فاصله داشته باشد.
برخی از نکات لازم در لوله کشی چیلر تراکمی
یکی از مراحل مهم در نصب دستگاه های همچون چیلر تراکمی لوله کشی دستگاه است. قبل از اینکه دستگاه راه اندازی شود باید تمامی شبکه لوله کشی تمیز و به دقت آبگیری کنید که مشکلی وجود نداشته باشد. برخی از نکات لازم برای لوله کشی چیلر تراکمی به شرح ذیل هستند.
باید لوله کشی را به گونه ای انجام دهید که ذرات جامد و آلوده به اواپراتور نتوانند وارد شوند. نکته مهم دیگری که قابل ذکر است، نباید آبگرم از بویلر یا پکیج به مدار سرمایش دستگاه وارد شود. برای تامین ایمنی دستگاه اتصال بدنه ارت دستگاه را مدنظر قرار دهید. حتماً توری داخل صافی آب را از جنس استیل ضد زنگ انتخاب کرده تا به سرعت زنگ زده نشود. پس از راه اندازی اولیه سعی کنید صافی مسیرهای آب خنک شده را بررسی کرده تا تمیز باشند. به آب هیچ گونه مواد شیمیایی اضافه نکنید.
برای جلوگیری از حوادث غیر مترقبه حتماً از کابل و کلید فیوز اتوماتیک استاندارد استفاده نمایید. استفاده از لرزه گیر در مکان اتصال لوله های آب سرد به دستگاه فراموش نکنید. در بالاترین نقطه از شبکه لوله کشی حتماً شیر هواگیری قرار دهید. شیر هواگیری نوع اتومات و دستی بر روی ورودی آب به قسمت اواپراتور تعبیه می شود. جهت تخلیه آب در فصل زمستان حتماً در پایین ترین قسمت از دستگاه شیر تخلیه قرار دهید.

ساینا تهویه رادمان ارائه دهنده چیلر تراکمی
در این مقاله نکات لازم برای لوله کشی چیلر تراکمی و همچنین نحوه نصب این دستگاه و مراحل نصب و راه اندازی و… را مورد بررسی قرار دادیم. سعی کنید لوله کشی و نصب این دستگاه را حتماً به افراد ماهر و متخصص بسپارید تا به صورت اصولی و استاندارد انجام شود. بدون شک در این صورت عملکرد مناسب دستگاه را به همراه خواهد داشت. شما کاربران گرامی برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به سایت تخصصی ساینا تهویه رادمان مراجعه کنید.