یکی از مهم ترین انواع چیلرهای تراکمی که توسط شرکت تولیدی ساینا تهویه رادمان به فروش می رسد، چیلر هوا خنک است. چیلرهای هوا خنک با بهره گرفتن از پیشرفته ترین متدهای تولیدی در چیلر به عنوان جدیدترین نسل های چیلر در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع چیلرها در کنار کمپرسورهای اسکرو، بسیاری از نیازهای سرمایشی و تهویه صنعتی را رفع می کنند. در این مقاله قصد داریم به بررسی مشخصات ساختاری و نحوه طراحی چیلر هوا خنک بپردازیم. برای آشنایی بیشتر در این زمینه و همچنین مزایای استفاده از این چیلرها در زمینه صنعت تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
معرفی چیلر
به دستگاهی که به وسیله چرخه های جذبی یا تراکمی، گرما را از آب می گیرد و موجب خنک شدن آب می شود، چیلر می گویند. از آن جایی که چیلر با گرفتن گرما از آب آن را به محیط خارج انتقال می دهند، در نتیجه چیلر به همراه خنک کردن، نقش گرمایشی را نیز در طی چرخه ایفا می کند.
کاربردهای چیلر
به دلیل آن که وظیفه اصلی چیلر، گرفتن گرما از هوا و مایع است، در نتیجه برای خنک کردن تجهیزات سنگین و همچنین مصارف صنعتی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. به طوری که به عنوان یکی از اجزای تهویه مطبوع در صنعت شناخته می شود. در ادامه به مهم ترین کاربردهای انواع چیلرهای اشاره خواهیم داشت.
- ایجاد سرمایش در دستگاه هایی مانند هوا سازها و فن کویل ها
- ایجاد هوای مطبوع در محیط داخلی ساختمان های بزرگ و مراکز صنعتی مانند کارخانه ها
- ایجاد سرمایش و اجرای فرآیند خنک کاری در مکانیزم های صنعتی ماشین آلات خطوط تولیدی بزرگ
انواع چیلر
چیلرها براساس فرآیندی که طی می کنند در دو گروه مهم چیلرهای جذبی و تراکمی دسته بندی می شوند. هر یک از این چیلرها مزایای ویژه ای دارند و با توجه به این مزایا در شاخه های صنعتی مربوطه مورد استفاده قرار می گیرند. در این بخش از مطلب به بررسی چیلرهای جذبی و تراکمی می پردازیم.
چیلرهای تراکمی
چیلرهای تراکمی در دو گروه چیلرهای هوا خنک و آب خنک دسته بندی می شوند و مهم ترین اجزای آن ها کمپرسور، اواپراتور، کندانسور و شیر انبساط هستند. وظیفه هر یک از این اجزا به طوری است که در ابتدا گاز توسط کمپرسور متراکم می شود و سپس این گاز وارد دستگاهی با وظیفه خنک کاری به نام کندانسور می شود. پس از تبدیل شدن گاز به مایع خنک، از طریق شیر انبساط وارد اواپراتور می شود. در ادامه، مایع سرد با گرفتن گرمای محیط اطراف و تبخیر شدن موجب سرما و خنک کاری در محیط های اطراف خواهد شد.
چیلرهای جذبی
در چیلرهای جذبی برای متراکم کردن گاز از جذب کننده، مولد حرارتی، پمپ و فن استفاده می کنند. مولد حرارتی همان ژنراتور است. در این چیلرها معمولاً لیتیوم برماید مورد استفاده قرار می گیرد. ابتدا آب توسط ابزوربر جذب می شود و سپس به کمک مولد حرارتی به بخار تبدیل می شود. چیلرهای جذبی در دو گروه تک اثره و دو اثره یا شعله مستقیم تولید می شوند.
سایر چیلرها عبارتند از:
- چیلر تهویه مطبوع: برای کاهش رطوبت هوا در محیط های صنعتی، تجاری و اداری و همچنین خنک کردن این محیط های بزرگ از چیلرهای تهویه مطبوع استفاده می کنند. این چیلرها به کمک یک دستگاه هواساز، هوای گرم محیط را می گیرند و سپس هوای خنک به محیط انتقال می دهند.
- چیلر صنعتی: برای خنک کردن دستگاه ها و ماشین آلات صنعتی در صنایع بزرگ از چیلرهای صنعتی استفاده می کنند. از این چیلر به مدت زمان طولانی تری برای خنک کردن دستگاه ها می توان استفاده کرد.
- چیلر آب خنک: برای راه اندازی یک سیستم با استفاده از چیلر آب خنک، به وجود آب و برج خنک کن نیاز است.
مشخصات فنی چیلر تراکمی هوا خنک
در زمان خرید چیلر تراکمی هوا خنک بایستی به طور دقیق به مشخصات فنی چیلر توجه کافی شود. این گروه از چیلرهای تراکمی دارای راندمان بسیار بالایی هستند و از فن های کندانسور محوری برخوردارند که عملکرد آیرودینامیکی برتر دارند. از طرفی به هنگام کار چیلر تراکمی هوا خنک، صدای کمتری ایجاد می شود.
نکته بعدی توجه به وزن و ابعاد چیلرهای هوا خنک می باشد که در زمان سفارش و ساخت آن ها لازم است براساس نیاز مشتری، در مورد این مباحث با کارشناسان متخصص ساینا تهویه رادمان مشاوره انجام شود.
توان مصرفی سرمایشی دستگاه ها روی آن محاسبه و درج می شود. در این شرکت از برترین و نوین ترین قابلیت ها در مشخصات فنی چیلر تراکمی هوا خنک استفاده می کنند تا دستگاه ها بتوانند عملکرد بهینه را داشته باشند.
طراحی ساختاری مینی چیلر تراکمی هوا خنک
به چیلرهای تراکمی هوا خنک که در ابعاد کوچکتر ساخته و تولید می شوند، مینی چیلرها گفته می شود. مینی چیلرهایی که توسط مجموعه ساینا تهویه رادمان تولید می شوند، قابلیت نصب و راه اندازی مستقل و جداگانه ای دارند. به طوری که برای هر واحد ساختمانی یا واحد صنعتی می توان یک چیلر مستقلی نصب و راه اندازی کرد. مینی چیلرها را نیز می توان بر حسب نیاز مشتری و نوع سفارش آن ها، طراحی و ارائه کرد.
نحوه نصب چیلر هوا خنک
بهترین مکان برای نصب چیلرهای هوا خنک، زمینی مسطح و بدون شیب است تا دستگاه بتواند عملکردی درست و بدون مشکل داشته باشد. لازم است چیلر از دیواره های اطراف خود حداقل 1.5 متر فاصله عرضی داشته باشد. کارشناسان توصیه می کنند برای ارتقاء و بهبود عملکرد چیلر هوا خنک، روی آن از یک سایبان با اندازه مناسب نصب شود. شرکت ساینا تهویه رادمان با معرفی کارشناسان با تجربه و ماهر و راهنمایی های لازم را در مورد نحوه نصب و انتخاب بهترین مکان برای نصب چیلر هوا خنک، در اختیار مشتریان خود قرار می دهد. به این شیوه می توان بازدهی بالایی از کارکرد چیلرها به دست آورد.
مزایای چیلر هوا خنک
چیلر در انواع متفاوتی ساخت و تولید می شوند که از هر یک در فضاها و مکان های متفاوتی استفاده و بهره برداری می کنند. بنا به فراهم کردن نیاز هر یک از این محیط های صنعتی و غیر صنعتی هر کدام دارای مزایای به خصوصی هستند. از جمله مزایای چیلر هوا خنک عبارتند از:
- قابلیت استفاده در انواع مختلف ظرفیت ها
- عدم نیاز برای استفاده از برج خنک کننده و متعلقات مربوطه
- دارای هزینه تعمیر، سرویس و نگهداری کمتر
- دارای هزینه نصب و راه اندازی کمتر
- بدون نیاز به مصرف آب
- سازگار با تمامی شرایط آب و هوایی
معایب چیلر هوا خنک
چیلرها با پیشرفت تکنولوژی، نسل به نسل پیشرفت می کنند. برخی از مدل ها نمی توانند نیازهای امروزی صنایع را به طور کامل بر طرف کنند. در نتیجه هر یک به نوبت خود دارای معایبی هستند که باید به آن ها توجه کافی داشت. از جمله معایب چیلر هوا خنک عبارتند از:
- دارای هزینه مصرفی برق بالا در مقایسه با سایر چیلرها
- نیاز به نصب کندانسور در یک فضای آزاد برای بهره گرفتن از عملکرد بالاتر
- دارای راندمان و بازدهی کمتر نسبت به چیلر نوع آب خنک
- ظرفیت های بالاتر نیاز به فضاهای بیشتر برای نصب
- افزایش احتمال آسیب دیدگی به دلیل نصب در محیط های باز
مزایای چیلر جذبی نسبت به چیلر تراکمی
از جمله مزایایی که چیلرهای جذبی نسبت به چیلرهای تراکمی دارند عبارتند از:
- دارای مصرف کمتر برق و انرژی الکتریکی
- کم بودن هزینه های تجهیزات برق اضطراری
- دارای سر و صدا کم به دلیل کمتر بودن ارتعاشات قطعات
- آسیب نرسیدن به محیط زیست از طریق مبردها
- کاهش تولید مواد آلوده و گازهای گلخانه ای
مزایای چیلر تراکمی نسبت به چیلر جذبی
از جمله مزایایی که چیلرهای تراکمی نسبت به چیلرهای جذبی دارند، عبارتند از:
- دارای هزینه های کمتر دستگاه ها و تجهیزات
- کاهش مصرف آب برای تغذیه
- افزایش ایمنی و کارایی به دلیل چند کمپرسوری بودن سیستم
- جلوگیری بیشتر از اتلاف انرژی
- دارای ابعاد و اندازه های کوچکتر و نیاز به فضای کمتر برای نصب
- شارژ کردن در کارخانه سازنده
فاکتورهای موثر در قیمت نهایی چیلر هوا خنک
به هنگام خرید چیلر هوا خنک، قیمت ارائه شده توسط شرکت سازنده به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. در این بخش از مطلب به موارد این فاکتورها اشاره خواهیم داشت.
- برند دستگاه
- نوع کمپرسور
- مکان نصب دستگاه با توجه به نوع کاربری آن
- میزان سرمایش مورد نیاز در محیط
- میزان ظرفیت
- منبع انرژی
- نوع صنعت مورد نظر
خرید چیلر هوا خنک
در مطالب فوق به معرفی و بررسی چیلرهای تراکمی هوا خنک پرداخته شد. این نوع چیلرها از جمله نسل جدیدی از چیلرهای به کار برده شده در صنعت به شمار می آیند و دارای مزایای همچون قابلیت استفاده در ظرفیت های مختلف و بازدهی بسیار بالا هستند. مجموعه تخصصی ساینا تهویه رادمان، با ارائه با کیفیت ترین و متنوع ترین سیستم های برودتی و تهویه مطبوع، در خدمت مشتریان عزیز است. برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه مشخصات فنی اجزای چرخه چیلر تراکمی هوا خنک و استعلام قیمت، می توانید با شماره های درج شده در سایت ساینا تهویه رادمان تماس حاصل نمایید.