چیلر و مینی چیلر از دستگاه های تهویه مطبوع هستند که هرکدام کاربردهای خاص خود را دارد. اما تفاوت چیلر و مینی چیلر چیست؟ آیا مینی چیلر را می توان به جای چیلر به کار برد؟
در این مقاله از ساینا تهویه رادمان تصمیم داریم تا به تمام این سوالات پاسخ دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.
تفاوت چیلر و مینی چیلر
برخی از مهم ترین تفاوت های دستگاه چیلر و دستگاه مینی چیلر عبارتند از:
1- ظرفیت خنک کنندگی چیلر و مینی چیلر
اولین تفاوت چیلر و مینی چیلر به تناژ تبرید یا همان توان خنک کاری آنها مربوط می شود. مینی چیلر در اغلب موارد برای ظرفیت های تا حداکثر 15 تن تبرید استفاده می شود و تناژ تبرید چیلر معمولا از 20 تن تبرید به بعد شروع می شود.
در ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری، صنعتی، اقامتی و … با متراژ کم تا متوسط و دربعضی صنایع مانند تزریق پلاستیک از مینی چیلر و در متراژها و ساختمان های بزرگ از چیلر جهت سرمایش و نیز در صنایع سبک تا نیمه سنگین برای خنک کاری تجهیزات از مینی چیلر و در صنایع سنگین از چیلر استفاده می شود.
2- کمپرسور چیلر و مینی چیلر
یکی دیگر از تفاوت های مهم چیلر و مینی چیلر به نوع کمپرسور آن ها مربوط می شود. در دستگاه مینی چیلر به دلیل تناژ کم و نوع کاربری آن از کمپرسورهای نوع اسکرال استفاده می شود. این نوع کمپرسور در تناژهای کم، راندمان بسیار بالا و نیز طول عمر زیاد دارند.
در چیلر در بیشتر مواقع از کمپرسورهای پیستونی، اسکرال و اسکرو استفاده می شود که به علت متفاوت بودن عواملی مانند نوع کاربری، گستره کاری، تناژ و … بهترین نوع آن و متناسب با نیاز هر پروژه ای انتخاب می شود. انتخاب نوع کمپرسور برای چیلر و مینی چیلر باید توسط افراد متخصص و نیاز هر پروژه انجام شود.
3- قطعات چیلر و مینی چیلر
هر چند قطعات به کار رفته در چیلر و مینی چیلر بسیار شبیه به هم هستند و تفاوت زیادی ندارند اما برخی قطعات دارای ویژگی های متفاوتی هستند. به عنوان مثال پمپ آب سرد چیلر و منبع انبساط به صورت جداگانه از چیلر نصب می شوند ولی در مینی چیلر، پمپ آب و منبع انبساط، درون خود مینی چیلر جاسازی و نصب می شوند و به صورت یک پک کامل ساخته می شوند. همچنین فیلتر درایر در مینی چیلر بصورت پکیجی ویکبار مصرف استفاده می شود ولی در چیلر بصورت پوسته و هسته درایر مجزا لحاظ می گردد.
4- کندانسور به کار رفته در چیلر و مینی چیلر
یکی دیگر از تفاوت های چیلر و مینی چیلر به نوع کندانسور به کار رفته در آن ها بستگی دارد. مینی چیلر و چیلر تراکمی هوا خنک (چیلر هوایی) به برج خنک کننده نیازی ندارند و مصرف آب در آنها وجود ندارد ولی چیلر تراکمی آب خنک (چیلر آبی) به برج خنک کننده و آب نیاز دارد.
5- فضای مورد نیاز برای نصب چیلر و مینی چیلر
یکی دیگر از تفاوت های مهم چیلر و مینی چیلر به فضای مورد نیاز برای نصب آن ها مربوط می شود. چیلر بزرگ مرکزی ارتفاع بسیار بیشتری از مینی چیلرها داشته و بیشتری را اشغال می کند. به همین دلیل اگر فضای مناسب برای نصب چیلر در اختیار نباشد بهترین گزینه استفاده از مینی چیلر است.
6- برق مصرفی چیلر و مینی چیلر
در صورتی که برای تهویه مطبوع نیاز به تعداد زیادی مینی چیلر داشته باشیم در نتیجه تعداد زیادی کمپرسور خواهیم داشت که هر کدام موقع استارت، آمپر زیادی مصرف می کنند که این عامل یکی از عوامل مهم در افزایش مصرف برق است.
در یک چیلر مرکزی می توان از یک یا دو کمپرسور اسکرو استفاده کرد که قابلیت کنترل ظرفیت دارند و وقتی مصرف کننده ها به سرمایش بیشتری نیاز داشته باشند، به همان میزان کمپرسور زیر بار می رود.
7- قیمت چیلر و مینی چیلر
یکی دیگر از تفاوت های مهم چیلر و مینی چیلر به قیمت تمام شده این دو دستگاه مربوط می شود. به عنوان مثال در یک پروژه مسکونی ۸ واحدی اگر از ۸ مینی چیلر (به ازای هر واحد یک دستگاه) به جای یک چیلر بزرگ مرکزی استفاده کنیم ، قیمت تمام شده آنها حدودا ۲۰ تا ۳۰ درصد بیشتر خواهد شد.
8- تعمیر چیلر و مینی چیلر
خرابیِ چیلر مرکزی به معنای خارج شدن کل ساختمان از سرویس خواهد بود. اما در صورتی که تعدادی از مینی چیلر خراب شود تمامِ ساختمان را دچار مشکل نمی کند. البته باید به این موضوع توجه کرد استفاده از چند کمپرسور در چیلر مرکزی، قابلیت اطمینان سیستم را بالا می برد. بعلاوه بکارگیریِ دو چیلر نیز یکی دیگر از راه حل ها است.
آیا مینی چیلر را می توان به جای چیلر به کار برد؟
همان طور که در این مقاله اشاره کردیم چیلر و مینی چیلر هر کدام کاربرد خود را دارد. به عنوان مثال در مجتمع های مسکونی و اداری بزرگ، به علت تعداد زیاد واحدها استفاده از مینی چیلر امکان پذیر نیست. زیرا مینی چیلرها مساحت بسیار بیشتری را برای نصب اشغال می کنند. بنابراین با انتخاب چیلر مرکزی می توان از فضای موجود استفادۀ مفیدتری داشت.
شما برای انتخاب دستگاه مناسب باید از کارشناسان متخصص در این حوزه کمک بخواهید. ما در ساینا تهویه رادمان آماده ارائه مشاوره در ارتباط با خرید چیلر و مینی چیلر هستیم.
• چیلر تراکمی در دو نوع آب خنک و هوا خنک با کندانسور آبی و هوایی به ظرفیت ۵ الی 360 تن تبرید
• کمپروسورهای اسکرو(Screw) ساخت کارخانه Bitzer و کمپرسورهای بسته (Hermetic) و یا نیمه بسته (Semihermetic) ساخت کارخانه Copeland, Bitzer, Danfoss
• اواپراتور و کندانسور از نوع لوله پوسته ای (Shell and Tube) و یا صفحه ای (Plated Heat Exchanger) با راندمان مناسب
• تست هیدرو استاتیک مطابق استاندارد Ashrea
• قطعات سیکل تبرید، تجهیزات کنترلی و اقلام برقی از مارکهای معتبر اروپایی
• امکان بهره گیری از سیستم کنترل میکرو پروسسوری ، الکترو مکانیکی و سیستم کنترل هوشمند (PLC) با قابلیت اتصال به سیستم BMS
• قابلیت کار با مبردهای R410a ,R404a, R407c, R134a, R22
• بهرهگیری از نرم افزارهای به روز مطابق با استانداردهای جهانی در انتخاب اجزای سیستم و امکان ارائه خروجی مربوطه
مینی چیلر ساینا تهویه رادمان
• با ظرفیت ۲ الی 20 تن تبرید با کندانسور هوایی
• جریان برق تکفاز (تا ظرفیت ۳ تن تبرید)
• جریان برق سه فاز (۲ الی ۱۰ تن تبرید )
• قابلیت جابجایی راحت به دلیل پرتابل بودن آنها
• نگهداری و تعمیرات احتمالی آسان
• صدای کم به دلیل استفاده از کمپرسورهای نوع حلزونی (Scroll)
• جهت استفاده در آپارتمانهای مسکونی و اداری ، کارخانجات تولید لوله، تزریق پلاستیک و …
• ابعاد کوچک و یکپارچه
• مجهز به پمپ آب
• بهرهگیری از نرم افزارهای به روز مطابق با استانداردهای جهانی در انتخاب اجزای سیستم و امکان ارائه خروجی مربوطه
خرید چیلر و مینی چیلر
برای خرید دستگاه چیلر و مینی چیلر، استعلام قیمت و مشاوره رایگان برای انتخاب مناسبترین دستگاه برای ساختمان خود با کارشناسان فنی و فروش شرکت ساینا تهویه رادمان تماس بگیرید. هدف ساینا تهویه رادمان ارائه محصولات با کیفیت با قیمت مناسب است. این مجموعه به دلیل استفاده از تکنولوژیهای نوین در تولید محصولات در حال حاضر در عرصه خرید و فروش و تولید انواع سیستمهای تهویه مطبوع پیشرو است. شما میتوانید به راحتی از طریق شمارههای درج شده در سایت با ما در ارتباط باشید.