محل نصب چیلر هوا خنک در ساختمان یکی از موارد مهمی است که باید رعایت شود. چیلر از سیستم های تبریدی محسوب می شود که از هوا برای فرآیند تقطیر در کندانسور بهره می برد. این سیستم آب را خنک می کند و بستری فراهم می نماید تا تجهیزات دیگر را خنک کند. نصب آن باید با رعایت اصولی انجام شود. در این مطلب قرار است کارشناسان ساینا تهویه رادمان به این سوال پاسخ دهند که بهترین محل نصب این چیلر کجاست و نکاتی که باید در هنگام نصب به آن توجه داشته باشید کدام هستند؟ با ما همراه باشید تا اطلاعات کامل تری را در این زمینه به شما ارائه کنیم.
نحوه نصب چیلر هوا خنک در ساختمان
نصب چیلر هوا خنک در ساختمان از اهمیت زیادی برخوردار است. محل نصب و نحوه نصب درست آن می تواند در کارایی آن موثر باشد. اگر این موارد رعایت نشود کیفیت کار چیلر پایین می آید و تعداد افراد ناراضی افزایش می یابد. گاهی اوقات می بینیم که افراد از کسانی که دانش کافی در زمینه نصب آن را ندارند می خواهند این دستگاه را نصب کنند. چون این افراد تخصص کافی ندارند و به دلیل آگاهی نداشتن، فاکتورهایی که لازم است را رعایت نمی کنند و ممکن است مشکلاتی برای آن پیش بیاید و هزینه های اضافی را به صاحب آن تحمیل می کند.
رعایت فاکتورهایی که در این مورد مهم هستند سبب می شوند استفاده از دستگاه بهینه شود و هزینه های تعمیر و نگهداری آن کاهش یابد؛ بنابراین اولین گام در راه اندازی چیلر انتخاب درست محل نصب آن است. با این کار راندمان آن بالا می رود؛ همچنین مسیر لوله کشی و کانال کشی در ساختمان، روش نصب دستگاه فن کویل یا هواساز و موارد دیگر این چنینی می تواند در راندمان آن تاثیر بسزایی داشته باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با این موضوع میتوانید مقاله کاربردهای چیلر هوا خنک را مطالعه کنید.
محل نصب چیلر هوا خنک در ساختمان
محل نصب چیلر هوا خنک در ساختمان اولین نکته ای است که بعد از خرید چیلر باید به آن توجه کنیم. انتخاب محل نصب آن باید به صورت دقیق و تخصصی انجام شود؛ به همین دلیل لازم است از تکنسین های آموزش دیده کمک بگیرید. چیلر هوا خنک یک دستگاه برای خنک کردن آب است که خنک کردن و سرمایش ساختمان را به دنبال دارد. دلیل اینکه این دستگاه به نام هوا خنک معروف است این است که از جریان هوا برای کاهش دمای مبرد و تغییر فاز آن در کندانسور استفاده می شود.
در هنگام نصب چیلر هوا خنک لازم است به مواردی مانند دسترسی داشتن به هوای آزاد و جهت باد دقت ویژه ای داشت. یکی از بهترین محل ها که برای نصب چیلر تراکمی هوا خنک در ساختمان پیشنهاد می شود در پشت بام ساختمان است؛ چرا که پشت بام به هوای آزاد دسترسی دارد و گردش هوای مناسب آن امکانی فراهم می کند تا کندانسور خنک شود و بتواند داخل ساختمان را هم خنک کند.
دسترسی به محل نصب چیلر هوا خنک
دسترسی به محل نصب چیلر هوا خنک از موارد مهمی است که نصاب می تواند به راحتی به نصب و راه اندازی چیلر اقدام کند. برای اینکه نصاب آزادی عمل خوبی داشته باشد و بتواند به راحتی چیلر و دستگاه های تهویه مطبوع دیگر را نصب کند یا به هنگام سرویس این دستگاه بتواند به آسانی به آن دسترسی داشته باشد به فضای کافی نیاز است. آزاد بودن و دسترسی به قسمت های مختلف چیلر این امکان را برای نصاب فراهم می کند، عملیات خاصی که لازم است انجام شود به راحتی صورت بگیرد و اگر قطعات دستگاه به مشکلی برخورد کردند یا خراب شدند به راحتی تعمیر یا تعویض شوند.
زیرسازی فونداسیون برای نصب چیلرهای هوا خنک
چیلر دستگاهی است که تقریبا وزن بالایی دارد، حتی اگر از مینی چیلر هم استفاده کنید وزن کمی را مشاهده نمی کنید؛ بنابراین بهترین جایی که چیلر می تواند نصب شود جایی است که بتواند وزن دستگاه را تحمل کند. برای این منظور ابتدا باید بستری فراهم شود و زیرسازی های لازم انجام بگیرد. نصاب این دستگاه هم باید با توجه به شرایط ساختمان و وزن دستگاه چیلر به فونداسیون بتنی و موارد دیگر بپردازد و به گونه ای برنامه ریزی کند که به چیلر و سازه آسیبی وارد نشود.
از جمله شرایط نصب چیلر تراکمی هوا خنک می توان به صاف و هموار بودن سطح و بدون شیب بودن آن اشاره کرد. این دستگاه باید در سطح همواری قرار بگیرد تا عملکرد خوبی داشته باشد. در صورت ناهموار بودن سطح، مسیر سیکل تبرید با مشکل مواجه می شود و بازدهی دستگاه کاهش پیدا می کند. اگر در زمان نصب، بسترسازی مناسب نباشد به کمپرسور چیلر هوا خنک فشار بیش از اندازه وارد می شود و کارکرد آن را مختل می کند.
نصب تابلو برق چیلر هوا خنک در ساختمان
یکی از موارد پر اهمیت دیگر که رعایت آن لازم است نصب تابلو برق چیلر هوا خنک در ساختمان است. تابلو برق بخشی است که دستگاه چیلر را کنترل می کند. در واقع تابلو برق، برق مورد نیاز و انرژی الکتریکی چیلر را تامین کرده و کمک می کند قطعات سیستم به درستی کار کنند. تابلو برق باید در جایی در نزدیک محل نصب قرار بگیرد. بهترین محل نصب آن جایی است که بتوان هم چیلر را در آن نصب کرد و هم تابلو برق را این دو بخش باید در کنار هم قرار بگیرند. به عبارتی بهترین محل نصب تابلو برق روی خود دستگاه چیلر می باشد.
اصول نصب و راه اندازی کردن چیلر هوا خنک در ساختمان
برای نصب چیلر هوا خنک در ساختمان رعایت اصولی لازم است. این اصول مطابق استانداردهای تهویه مطبوع آمریکا ASHREA مشخص می شود. نصاب چیلر باید این اصول را بداند و محل نصب را مطابق استانداردها در نظر بگیرد. اصول راه اندازی چیلرها به قرار زیر هستند:
- در نصب چیلر هوا خنک باید فاصله مناسب آن را با چیلرهای دیگر حفظ کرد. نزدیک هم قرار گرفتن این دو دستگاه می تواند در عملکرد و بازدهی آنها تاثیر منفی بگذارد.
- فاصله مناسب بین چیلر هوا خنک و دیوار یا پشت بام باید یک و نیم متر باشد تا تکنسین بتواند در زمان نصب یا سرویس به راحتی به آن دسترسی پیدا کند و جریان هوا به راحتی به گردش درآید.
- ممکن است بعدها قسمت های دیگر چیلر به سرویس و تعمیر احتیاج داشته باشد، برای اینکه فضای مناسب در اختیار تکنسین قرار بگیرد باید حداقل یک متر فضای آزاد در نظر گرفته شود.
- قبل از اینکه نصاب چیلر هوا خنک اقدام به نصب آن کند باید ابتدا نقشه تاسیسات ساختمان را مورد بررسی قرار دهد و با توجه به ساختار لوله کشی و دسترسی به منابع آب و برق و… محل مناسبی را برای نصب معین کند.
- هرگز نباید نزدیک خروجی دودکش ها و فاضلاب ساختمان دنبال محل نصب چیلر باشید تا از آلوده شدن جریان هوای در گردش در اطراف این دستگاه جلوگیری کنید.
- برای نصب چیلر و مشخص کردن محل مناسب باید به جهت غالب باد توجه کنید. رعایت این اصل کمک می کند جریان باد، دستگاه کندانسور را بهتر خنک کند.
- برای اینکه از دستگاه بهتر محافظت شود و کارایی آن بالا رود و تابش مستقیم نور خورشید بازدهی آن را پایین نیاورد، پیشنهاد کارشناسان این است که از سایه بان با رعایت ارتفاع مناسب استفاده کنید.
نصب و راه اندازی چیلر توسط تکنسین مجرب
محل نصب چیلر هواخنک در فضای باز است تا جریان هوا به راحتی در گردش درآید. معمولا چیلرهای هوا خنک را در پشت بام قرار می دهند تا از یک طرف هوا به راحتی جریان یابد و از طرف دیگر در زیبایی ظاهری و جلوه بصری آن تاثیر منفی نگذارد. نصب این چیلرها باید تحت شرایط خاصی انجام شود و بستر آن باید بتواند وزن دستگاه را تحمل کند؛ به همین دلیل فونداسیون بتنی برای این کار مناسب است؛ همچنین باید دارای فضای کافی برای تعمیر یا سرویس قسمت های مختلف آن وجود داشته باشد و جریان هوا به راحتی در گردش باشد تا بتواند کندانسور را خنک کند.
نصب و راه اندازی این چیلرها باید توسط افراد متخصص و کارآزموده انجام شود تا دستگاه عملکرد درستی داشته باشد و از آسیب دیدن قسمت های مختلف جلوگیری شود. بهترین تیم تخصصی نصب و راه اندازی چیلر هواخنک، تیم ساینا تهویه رادمان است که می تواند در این امر به شما کمک کند. برای کسب اطلاعات بیشتر به این سایت مراجعه کنید یا با مشاوران ما تماس بگیرید.
سوالات متداول
بهترین محل نصب چیلر هوا خنک در ساختمان کجاست؟
به منظور عملکرد بهینه دستگاه به فضای باز نیاز دارد، بنابراین بهترین محل نصب چیلر هوا خنک در پشت بام ساختمان است. برای نصب و راه اندازی چیلر تراکمی هوا خنک به چه اصولی باید توجه کرد؟
اصولی که باید در هنگام نصب و راه اندازی این چیلر رعایت شود، شامل مواردی همچون: دسترسی به هوای آزاد، توجه کردن به نقشه تاسیسات ساختمان، دسترسی آسان به قسمت های مختلف دستگاه، زیرسازی بستر چیلر، در نظر گرفتن محل مناسب برای تابلو برق، رعایت فاصله چیلر از دیوار و دستگاه های دیگر است.
آیا چیلرهای هوا خنک را می توان در کنار همدیگر نصب و راه اندازی کرد؟
درصورتی که چیلرهای هوا خنک و دستگاه های دیگر در کنار هم نصب شوند، به دلیل عدم رعایت فاصله لازم، راندمان دستگاه پایین می آید و به کمپرسورهای آن فشار وارد می شود؛ به همین دلیل باید در زمان نصب به فاصله مناسب بین آنها توجه کرد.