مصرف زیاد انرژی و بازدهی کم، اصلی ترین مشکل وسایل تهویه مطبوع قدیمی به شمار می رفت. خوشبختانه پیشرفت تکنولوژی و فناوری، به خوبی این نقاط ضعف را پوشش داد. در عصر حاضر تجهیزات تهویه مطبوع با بازدهی بالا و مصرف انرژی اندک در بازار به فروش می رسند. دستگاه هایی نظیر فن کویل ها در زمینه تهویه سرمایشی و گرمایشی، بار حرارتی و برودتی مورد نیاز خود را از انواع چیلرها، موتور خانهها و… تامین می کنند. برای تامین انرژی مورد نیاز دستگاه های خنک کننده تهویه مطبوع، چیلرهای تراکمی آب خنک، نقشی اساسی دارند. در این مطلب قرار است کارشناسان ساینا تهویه رادمان به این سوال پاسخ دهند که از چیلر تراکمی اب خنک بهتر است در چه مناطقی استفاده شود.
آشنایی بیشتر با چیلرهای تراکمی آب خنک
برای راحت تر کردن انتقال حرارت در هر سیستم سیکل تبریدی، از وسایل مکانیکی تهویه مطبوع کمک می گیرند. به طور کلی چیلرها از دو روش برای خنک کردن و تقطیر مبرد خود، استفاده می کنند. این قطعات به دو نوع تراکمی آبی و هوایی، تقسیم بندی می شوند. در دسته چیلرهای تراکمی آبی، از به گردش درآوردن آب خنک در سیستم خود برای کاهش حرارت و خنک سازی مبرد در بخش کندانسور، کمک می گیرند.
انواع چیلرهای موجود در بازار
چیلر در حالت کلی در دو دسته تراکمی و جذبی در بازار موجود است. دو دسته آب خنک و هوا خنک، زیر مجموعه های چیلرهای تراکمی به شمار می روند. طبیعی است که هر کدام از آن ها، نقاط قوت و ضعف مخصوص به خود را داشته باشند. پیش از خرید انواع چیلرهای تراکمی موجود در بازار به شما توصیه می کنیم که نیازهای خود را با مزایا و معایب هر کدام از انواع چیلرها، مطابقت داده و متناسب با آن، خرید خود را انجام دهید.
بررسی مقایسهای بین چیلر آب خنک و هوا خنک
خنک کردن و کاهش گرمای مبرد در سیستم سیکل تبریدی، وظیفه ای است که چیلرهای آب خنک و هوا خنک بر عهده دارند. نکته جالب اینجا است که هر دو این چیلرها از نظر اجزای تشکیل دهنده به یکدیگر شباهت دارند. در بخش کندانسور سیستم چیلرهای تراکمی آب خنک، از آب برای خنک سازی مبرد کمک گرفته می شود. از آنجایی که نیاز است تا آب در این نوع از چیلر، دمای مناسبی داشته باشد، از برج خنک کننده هم استفاده شده است.
از سوی دیگر در چیلرهای تراکمی هوا خنک، هوا در بخش کندانسور، وظیفه کاهش دما و خنک سازی مبرد را بر عهده دارد؛ با این تفاوت که این نوع چیلر هیچ نیازی به برج خنک کننده نخواهد داشت. کندانسور نوع پوسته و لوله یا مبدل های صفحه ای برای خنک کردن مبرد، از جمله اجزای تشکیل دهنده چیلرهای تراکمی آب خنک هستند. این در حالی است که در چیلرهای تراکمی هوا خنک، از لوله های فین دار و عبور هوا به کمک فن برای پایین آوردن دمای مبرد استفاده می شود.
استفاده از چیلرهای تراکمی آب خنک در کدام مناطق جغرافیایی بهتر است؟
در زمان استفاده از چیلرهای تراکمی آب خنک، نیاز است تا در بازه های زمانی منظم، سطح آب آن ها را مورد بررسی قرار دهید؛ چرا که آبی که برای خنک کردن مبرد در کندانسور وجود دارد، به دلایل مختلف تبخیر شده و نیاز به جایگزینی خواهد داشت؛ به همین دلیل بهتر است تا از این دستگاه در مناطقی با آب زیاد و ارزان، استفاده کنید. از طرفی استفاده از چیلر آب خنک مناسب مناطقی است که دارای شرایط آب و هوایی مرطوب نبوده و هوای محیط دارای رطوبت نسبی کم در فصل های گرم سال باشد.
مزیتهای چیلر تراکمی آب خنک در تهویه مطبوع
اگر بارهای سرمایش زیادی دارید، مطمئناً استفاده از چیلرهای تراکمی آب خنک در تهویه مطبوع می تواند انتخاب مناسبی باشد؛ چرا که این دستگاه بر اساس فرایند تبخیر آب برای جذب گرمای مبرد کار کرده و در بارهای سرمایشی زیاد، راندمان و بازدهی بی نظیری را از خود نشان می دهد.
به طور معمول از چیلرهای تراکمی آب خنک در مکان هایی بسته نظیر داخل ساختمان ها استفاده می کنند؛ زیرا با این کار می توان به سادگی از این دستگاه مراقبت کرده و مانع خرابی آن به دلیل شرایط محیطی شد. از دیگر مزایای این نوع از چیلرها می توان به ارزان تر بودن آن ها نسبت به چیلرهای هوا خنک اشاره کرد.
معایب چیلر تراکمی آب خنک در تهویه مطبوع
شاید برای شما این پرسش پیش بیاید که معایب چیلرهای تراکمی آب خنک در تهویه مطبوع چیست؟ در پاسخ به شما باید بگوییم که هزینه نصب و مراقبت از این نوع چیلرها، بیشتر از چیلرهای هوا خنک است. از آنجایی که چیلرهای تراکمی آب خنک را در ساختمان نصب می کنند، فضای زیادی را اشغال می کنند. این در حالی است که آلودگی صوتی و ارتعاشی که در ساختمان ایجاد خواهد شد هم می تواند برای ساکنان آن، ناراحت کننده باشد.
لازم به ذکر است که به دلیل وجود برج خنک کننده در چیلرهای تراکمی آب خنک، این دستگاه نیاز دارد تا به طور دائم به جریان آب متصل باشد؛ همین امر سبب می شود که نتوان از این دستگاه در مناطقی که کمبود آب دارند، استفاده کرد. از طرفی سختی آب در گردش بین کندانسور و برج خنک کن منتج به رسوب در داخل لوله های مسی کندانسور شده و نیاز به رسوب زدایی پیدا می کند. چنین نیازهایی سبب می شود که چیلر تراکمی هزینه بالای نگهداری نیز به دنبال داشته باشد.
مصرف آب و برق در چیلرهای تراکمی آب خنک به چه صورت میباشد؟
نوع و ظرفیت کمپرسور بکار رفته در چیلر تراکمی آب خنک، تعیین کننده بخش عظیمی از مصرف برق آن است. این در حالی است که مجموعا نوع هوایی چیلر تراکمی، به مصرف برق کم تری نیاز خواهند داشت. چیلرهای تراکمی آب خنک به دلیل این که برای خنک سازی مبرد در بخش کندانسور، کاملاً به آب وابسته هستند، طبیعتاً مصرف آب بالایی را نیز به همراه خواهند داشت؛ چرا که به طور دائم بخشی از آب آن ها در طی فرایند خنک سازی تبخیر شده و نیاز به جایگزینی دارد.
فرایند کاری چیلرهای تراکمی آب خنک
روش کار چیلرها بر پایه سیستم های سیکل تبریدی استوار است. این دستگاه با کمک گرفتن از فشار و دمای بالا، به وسیله کمپرسور گاز مبرد را به کندانسور می فرستد. کندانسور با استفاده از تبادل دما میان این گاز و آب خنک، گاز را فشرده و به مایع تبدیل می کند. حال زمان آن رسیده که مایع پرفشار را از شیر انبساط موجود در کندانسور به اپراتور انتقال داده تا فشارش کاهش یابد. در بخش اپراتور، این مایع سرد، در برابر دمای محیط قرار گرفته و دوباره به حالت گازی درمیاید؛ همین امر باعث عمل برودت در تجهیزات خنک کننده متصل به چیلر خواهد شد. گازی که با جذب گرمای محیط، دمایی بالا دارد را به کمپرسور منتقل می کنند. این چرخه به طور پیوسته در چیلر تکرار می شود. زمانی که دمای آب در کندانسور بالا رفت، به برج خنک کننده فرستاده می شود تا دوباره به دمای مناسبی برسد، در واقع گردش آب بین کندانسور و برج خنک کن توام با کاهش و افزایش دمای آب می باشد.
خرید چیلرهای تراکمی آب خنک
برای خرید چیلرهای تراکمی آب خنک آب خنک و در صورت وجود هر گونه پرسش در ارتباط با این دستگاه، می توانید تا از بخش تماس با ما، با کارشناسان پشتیبان این مجموعه تماس بگیرید. ساینا تهویه رادمان سالهای طولانی است که در حوزه ساخت، طراحی و فروش انواع چیلر تراکمی فعالیت می کند. شما می توانید با بهترین قیمت، سفارش ساخت چیلر تراکمی آب خنک یا هوا خنک را به مهندسان مجرب این مجموعه بپردازید.