کندانسور یکی از تجهیزات تهویه مطبوع است که در طرح های مختلف ساخته می شود و کاربردهای مختلفی دارد. یکی از کاربردهای کندانسور در چیلرهای تراکمی است. در این مقاله از ساینا تهویه رادمان به بررسی انواع دستگاه کندانسور به کار رفته در چیلر تراکمی می پردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.
کندانسور چیست؟
کندانسور برای تغییر فاز سیالات از حالت بخار (گازی) به حالت مایع با استفاده از خنک کردن آن (گرفتن گرمای سیال گازی شکل داغ) در صنایع مختلف به کار می رود. وظیفه کندانسور، گرفتن حرارت از سیال گازی با درجه حرارت بالا توسط یک سیال دیگر مانند هوا یا آب و یا هر سیال خنک کننده دیگری است. دستگاه کندانسور در طرح های متعدد (از جمله نوع هوا خنک ، نوع پوسته و لوله ، صفحه ای و غیره) و در سایزهای متنوع ساخته می شود که وظیفه همه آنها یکسان است.
چیلر تراکمی چیست؟
چیلر سیستمی است که گرما را از مایع بر اساس سیکل تبرید تراکمی و یا جذبی دفع میکند. این مایع میتواند جهت خنککاری دستگاهها و تجهیزات صنعتی و سرمایشهای فرآیندی استفاده شود. یک چیلر تراکمی یا جذبی کاربردهای مختلفی دارد و می تواند در زمینه تهویه مطبوع و صنعت مورد استفاده قرار بگیرد. چیلرها در حالت کلی به دو دسته چیلر تراکمی و چیلر جذبی تقسیم می شوند. با توجه به مزایای چیلر تراکمی امروزه کاربرد چیلر تراکمی بیشتر است.
برای آشنایی بیشتر با چیلر تراکمی می توانید مقاله دستگاه چیلر تراکمی چیست؟ معایب و مزایای انواع چیلر تراکمی را بخوانید.
نقش کندانسور در چیلر تراکمی
نقش کندانسور در چیلر، گرفتن حرارت از مبرد فراگرم (سوپر هیت) با درجه حرارت بالا توسط یک سیال دیگر مانند هوا یا آب و یا هر سیال خنک کننده دیگری است.
چیلر تراکمی با کندانسور آبی و هوایی
کندانسور به کار رفته در چیلر تراکمی می تواند از نوع هواخنک یا آب خنک باشد که در ادامه به بررسی ویژگی های هر یک می پردازیم.
چیلر با کندانسور هوایی
در چیلر با کندانسور هوایی یا همان چیلر تراکمی هوا خنک تعدادی مبدل حرارتی کندانسور از نوع هوا خنک (کویل کندانسوری) وجود دارد که به شکل V روبروی هم تعبیه شده اند. از درون لوله های آن، سیال مبرد عبور می کند. به منظور جمع آوری مبرد در فصل سرد سال یا هنگام سرویس احتمالی دستگاه چیلر در کندانسور هوایی از قطعه ای به نام رسیور استفاده می شود.
فن هایی که در بالای کندانسورها وجود دارند هوا را از میان کویل کندانسور عبور می دهند و گرمای اضافه مبرد را می گیرند و به هوای اتمسفر منتقل می کنند. چیلر تراکمی با کندانسور هوایی معمولا در فضای آزاد مانند پشت بام یا حیاط یک ساختمان نصب می شود. اما چیلر تراکمی با کندانسور آبی یا همان چیلر آب خنک معمولا در موتورخانه نصب و با لوله کشی به کولینگ تاور موجود در فضای آزاد متصل می شود.
چیلر تراکمی با کندانسور آبی
در چیلر تراکمی با کندانسور آبی یا همان چیلر تراکمی آب خنک، مبدل حرارتی کندانسور از نوع پوسته و لوله است که از درون لوله های آن آب عبور کرده و با مبرد که از اطراف لوله ها (درون پوسته) جریان پیدا می کند تبادل حرارتی انجام می دهد و آب گرمای اضافی مبرد را می گیرد.
آبی که به مقدار لازم گرم شده است باید خنک شود. در نتیجه آب گرم شده از طریق پمپ به کولینگ تاور (یا همان برج خنک کننده) ارسال می شود تا در آنجا خنک شده و مجددا به کندانسور برگردد. به همین خاطر به این سیستم، چیلر با کولینگ تاور نیز گفته می شود. بنابرین چیلر تراکمی با کندانسور آبی به کولینگ تاور نیاز دارد ولی چیلر با کندانسور هوایی به کولینگ تاور نیازی ندارد.
لوله های Wieland نوع Gewa-clf , Gewa-ks :
لـــوله های مورد استفاده در دستگاه چیلر شرکت ساینا تهویه رادمان طرح Wieland آلمان می باشد که از مرغوبترین جنس لوله های مسی موجود در بازار است .
لوله های Wieland مطابق کاتالوگ شرکت سازنده بر اساس استانداردهای زیر ساخته و در نهایت تست می گردد.
DIN En 12452
DIN 17679 & VDTUV 420/5
ASTM B 359 /ASME SB 359
لوله های بکار رفته در اواپراتور مدل Gewa-ks است که به علت دارا بودن فین داخل لوله وروی بدنه (شکل ۱) دارای راندمان بسیار بالایی است. این امر باعث کاهش حجم اواپراتور و حجم دستگاه و همچنین وزن آن و در نهایت باعث کاهش حجم مبرد مورد نیاز در داخل سیکل تبرید خواهد شد که این مسئله در مورد مبردهایی مانند R407C و R134A که قیمت بالایی دارند قابل اهمیت است.
مطابق آزمایش های انجام شده در شرکت Wielandراندمان این لوله ها نسبت به لوله های تخت ۲۵% بیشتر بوده به گونه ای که اواپراتور های ساخته شده با این لوله از نظر حجمی برابر با ۷۵% اواپراتورهای ساخته شده با لوله های تخت می باشد . لوله های Gewa-ks(Wieland) در برابر تنش های مکانیکی و حرارتی بسیار مقاوم می باشد از اینرو تغییرات ناگهانی دمای سطح لوله قادر به تخریب و آسیب رساندن به آن نمی باشد.
اواپراتورها میبایست بعد از مونتاژ کامل تحت فشار ۲۵۰psi توسط به مدت ۲۴ساعت تست شوند.
لوله های Gewa-clf که در کندانسورهای آبی شرکت ساینا تهویه رادمان مورد استفاده می باشند به علت دارا بودن فین روی لوله و شیار داخل لوله دارای راندمان بسیار بالایی است . این افزایش راندمان باعث کاهش تعداد لوله ، طول لوله و در نهایت حجم کندانسور و حجم و وزن دستگاه و همچنین میزان مبرد مورد استفاده در دستگاه می شود.
لوله های Gewa-clf به علت داشتن شیار داخلی دارای ضریب رسوب بسیار پایینی می باشد . البته این شیارها باعث مغشوش شدن جریان داخل لوله و در نهایت بالا رفتن راندمان سیال نیز می شود.
پوسته کندانسورهای ساخت این شرکت از نـــوع بدون درز بوده و قبل از انجام عملیـــات مونتاژ blast sand می گردد که این مسئله باعث تمیز شدن سیکل تبرید می شود. در نهایت کندانسورهای آبی در فشار ۳۰bar و به مدت۲۴ ساعت با گاز ازت تحت تست قرار می گیرند.
مبدل های پوسته –لوله ای با نرم افزار طراحی شرکت Wieland می شود.
جمع شدن رسوبات در کندانسور چیلر تراکمی
کندانسور مجموعه ای از لوله های مختلف است که امکان نشست رسوباتی مانند نمک، میکروب، مواد معدنی و باکتریهای رشد یافته در لوله ها یا حتی کندانسور وجود دارد. این رسوبات می توانند در عملکرد دستگاه مشکلات جدی به وجود آورند. به همین دلیل نیاز است که کندانسورها به صورت دوره ای بازرسی شوند و در صورت نیاز عملیات رسوب زدایی انجام شود.
عوامل موثر بر قیمت دستگاه کندانسور
قیمت کندانسور به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. سه عامل مهم در قیمت دستگاه کندانسور عبارتند از:
نوع کندانسور: کندانسور با خنک کردن یک سیال، آن را از حالت گاز به حالت مایع (تقطیر) تبدیل می کند و نوعی مبدل حرارتی است که معمولا به دو روش هوا خنک (کندانسور هوایی) و آب خنک (کندانسور آبی) حرارت را از سیال دریافت می کند. به کندانسور هوایی کویل کندانسوری گفته می شود و کندانسور آبی نیز معمولا به شکل پوسته و لوله ، صفحه ای و … موجود است که در آن سیال خنک کننده معمولا آب است.
جنس به کار رفته در لوله ها ، صفحات و فین ها: با توجه به نوع کاربری کندانسور، شرایط خورندگی سیالات و محیط ، دما ، فشار ، سرعت سیالات و … از جنس های مختلف از جمله فولاد ضد زنگ، مس، آلومینیوم، برنج و غیره استفاده می شود. به خاطر اختلاف قیمت آنها کندانسورهایی که با جنس مختلف تولید می شوند نیز قیمت متفاوتی دارند.
شکل و ساختار کندانسور: یکی از موارد مهم در قیمت کندانسور، این است که دستگاه به چه شکل و ساختاری طراحی می شود. به عنوان مثال در کندانسور پوسته و لوله، انواع گوناگونی از طرح های ورود و خروج سیالات (هم جهت ، متقاطع و …) ، تیوب های مستقیم یا U شکل و … وجود دارد که بر قیمت تمام شده تاثیر خواهد داشت.
کندانسور هوایی ساینا تهویه رادمان
- با ظرفیت انتقال حرارت ۲۰۰۰۰ الی ۲۰۰۰۰۰۰ Btu/h
- به صورت افقی و یا ایستاده
- کندانسور از لوله مسی و با فین آلومینیومی یا مسی (بر حسب سفارش ) با راندمان بالا
- الکتروفن های مورد استفاده ، ساخت شرکتهای معتبر نظیر Zehilabeg ، EBM و …
- قطعات سیکل تبرید، تجهیزات کنترلی و اقلام برقی از مارکهای معتبر اروپایی
- رسیور از جنس لوله فولادی بدون درز
- تست هیدرو استاتیک مطابق استاندارد Ashrea
- ستون بندی دستگاه از پروفیلهای آلومینیومی طرح AROSIO ایتالیا به صورت اتصالات پیچ و مهره ای
- پوشش بدنه رنگ پودری الکترواستاتیک
- بهرهگیری از نرم افزارهای به روز مطابق با استانداردهای جهانی در انتخاب اجزای سیستم و امکان ارائه خروجی مربوطه
خرید دستگاه کندانسور
شما می توانید برای خرید انواع کندانسور از متخصصان شرکت ساینا تهویه رادمان کمک بگیرید. ساینا تهویه رادمان طراح و تولید کننده انواع کندانسورها در طرح ها و ظرفیت های گوناگون است. متخصصان مجموعه با توجه به نیازهای هر پروژه مناسب ترین نوع کندانسور را طراحی می کنند. برای استعلام قیمت، نوع و ویژگی های کندانسور ساینا تهویه رادمان از طریق شماره های درج شده در سایت با ما در ارتباط باشید.