انرژی الکتریکی با تامین آسایش و رفاه مردم به یکی از مهم ترین انرژی های دنیا تبدیل شده است. در حال حاضر بسیاری از سیستم های گرمایشی، سیستم های سرمایشی و لوازم خانگی موجود در منزل یا دستگاه های صنعتی با انرژی برق کار می کنند. با توجه به اهمیت این انرژی در ساختمان، طراحی، محاسبات و اجرای نقشه تاسیسات الکتریکی باید به صورت اصولی و کاملاً تخصصی انجام شود.
طراحی و اجرای حرفه ای تاسیسات برقی ساختمان باعث افزایش بهره وری و صرفه جویی در مصرف انرژی می شود. در این مطلب از ساینا تهویه رادمان به معرفی جامع اینکه تاسیسات برقی ساختمان چیست و در هنگام اجرای آن باید به چه نکاتی توجه شود؛ می پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه تا انتهای این مبحث همراه ما باشید.
منظور از تاسیسات برقی ساختمان چیست؟
تاسیسات برقی یا الکتریکی ساختمان، تکمیل کننده کار مهندسان تاسیسات مکانیکی است. در واقع بدون وجود این تاسیسات، اجرای تاسیسات مکانیکی تا حدودی غیرقابل اجرا است. منظور از تاسیسات برقی ساختمان، طراحی، محاسبه و اجرای انواع سیم کشی برای ایجاد جریان برق است. تاسیسات برقی با هدف راه اندازی تجهیزات الکتریکی و تاسیسات مکانیکی اجرا می شوند. تاسیسات برقی ساختمان شامل اقداماتی چون راه اندازی دوربین مدار بسته، آسانسور، روشنایی کل ساختمان، روشن شدن تجهیزات الکتریکی، سیستم حریق، تهویه مطبوع، منبع تغذیه اضطراری و… می شود.
نکات اجرایی تاسیسات برقی ساختمان
اجرای اصولی و دقیق تاسیسات الکتریکی که در نهایت منجربه یک پروژه موفقیت آمیز و رضایت بخش می شود؛ نیازمند رعایت نکات زیادی است. در ادامه لیست کوتاهی از این نکات برای مجریان تاسیسات برقی آورده شده است؛ که عبارتند از:
- برای شیارزنی کابل های برق، استفاده از دستگاه های مخصوص این کار ضروری است؛ چراکه احتمال آسیب دیدن دیوارهای اطراف در صورت استفاده از دستگاه شیارزنی بسیار پایین است.
- فیوزهای مینیاتوری در عملکرد سیستم برقی اهمیت بسزایی دارند و باید از بهترین تولیدکننده ها خریداری شوند.
- بعد از نصب تمام لوله های برق، از سالم بودن و پر نبودن فضای داخل آن اطمینان حاصل شود.
- استفاده از سیم های مفتولی برای محکم کردن لوله های خرطومی روی دیوار ضروری است.
- بهترین راه حل برای اطمینان از وصل شدن دقیق سیم برق، استفاده از ترمینال است.
- چنانچه سقف ساختمانی از نوع کاذب باشد؛ برقی کشی آن قسمت باید بعد از اتمام کار کلاف کشی انجام شود.
- برای تست کلید و پریزهای وصل شده در ساختمان نباید از فازمتر استفاده شود.
- از چسب های مخصوص برای اتصال و محکم کردن زانوهای پی وی سی استفاده شود.
- لوله های برقی که از کف ساختمان عبور داده می شوند، باید با استفاده از سیمان به صورت کامل پوشانده شوند.
- باید میان تابلو برق و آیفون ساختمان بیشتر از 1.5 متر فاصله باشد.
تعرفه طراحی و اجرای تاسیسات برقی چقدر است؟
تعیین تعرفه طراحی و اجرای تاسیسات برقی ساختمان بدون بررسی وضعیت پروژه امکان پذیر نیست؛ بنابراین؛ اگر فردی قصد دارد تا به طور دقیق از تعرفه یا قیمت تاسیسات برقی ساختمان اطلاع پیدا کند؛ باید با مجریان و طراحان متخصص در این حوزه تماس حاصل کرده و درخواست بررسی پروژه را داشته باشد. معمولاً بعد از بررسی ساختمان و نیاز کارفرما، قیمت دقیق طراحی و اجرای تاسیسات مکانیکی توسط طراحان و مجریان این زمینه تعیین می شود.
اما در قیمت تاسیسات الکتریکی عوامل متعددی تاثیرگذار هستند؛ که دانستن آن می تواند به شما کمک کند تا از قیمت حدودی طراحی و اجرای تاسیسات الکتریکی ساختمان خود مطلع شوید. این عوامل عبارتند از:
- قیمت تجهیزات مورد نیاز برای اجرای تاسیسات مکانیکی مانند سیم، لوله خرطومی و…
- محل دقیق اجرای پروژه
- میزان سختی پروژه
- اندازه پروژه تاسیسات برقی
- توانایی و تخصص طراح و مجری موردنظر
سخن پایانی
در مطلب بالا به بررسی اینکه تاسیسات برقی ساختمان چیست و در هنگام اجرای آن باید به چه نکاتی توجه شود، پرداختیم. دانستیم که تاسیسات برقی ساختمان شامل اقداماتی است که در راستای ورود جریان برق به ساختمان با هدف روشنایی محیط، استفاده از تجهیزات الکتریکی و… انجام می شود. با توجه به تاثیر تاسیسات الکتریکی در میزان مصرف انرژی و بهینه سازی آن، لازم است تا طراحی، محاسبه و اجرای آن توسط نیروهای متخصص و باتجربه انجام شود.
ساینا تهویه رادمان یک مجموعه حرفه ای و متخصص در حوزه طراحی و محاسبه تاسیسات الکتریکی و مکانیکی است؛ که با استخدام مهندسان و طراحان خبره، پروژه های تاسیسات برقی و مکانیکی انواع ساختمان های مسکونی و صنعتی را با بالاترین کیفیت انجام می دهد. این مجموعه بیشتر از صد پروژه بزرگ طراحی و محاسبه تاسیسات برقی ساختمان را به شکل دقیق و کاملاً حرفه ای انجام داده است؛ که رضایت کارفرمایان و مهندسان را به همراه داشته است.
اگر برای طراحی و محاسبه تاسیسات برقی نیاز به دریافت مشاوره و راهنمایی دارید؛ می توانید از طریق راه های ارتباطی موجود، با کارشناسان و مشاوران این مجموعه، تماس حاصل کنید.