اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره هواساز خانگی، مزایا و معایب آن، انواع و قیمت خرید این دستگاه هستید، به شما توصیه می کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید؛ زیرا این مقاله به صورت تخصصی به بررسی هواساز خانگی یا آپارتمانی می پردازد و در انتها قرار است به تمام سوالات رایج در ارتباط با این موضوع پاسخ بدهیم.
هواساز چیست؟ انواع دستگاه هواساز کدام است؟
به احتمال قوی یا شما جزو افرادی هستید که به دنبال یک دستگاه تهویه مطبوع برای منزل یا محل کار خود هستید یا دوست دارید که درباره انواع دستگاه های تهویه مطبوع مانند هواساز بیشتر بدانید. در هر صورت قبل از هر چیز باید بدانیم که به چه دستگاهی هواساز خانگی گفته می شود.
هواساز دستگاهی است که از آن برای سرمایش یا گرمایش، تأمین هوای تازه، کنترل رطوبت و فیلتراسیون هوا بطور همزمان استفاده می شود. هواساز در حالت کلی به دو دسته هواساز خانگی یا آپارتمانی یا ساختمانی و هواساز صنعتی تقسیم می شود.
هواساز خانگی چیست؟
هواساز خانگی همان طور که از نام آن مشخص است بیشتر برای تهویه مطبوع هوا در آپارتمان ها و منازل مسکونی مورد استفاده قرار می گیرند. مهم ترین هدف استفاده از این دستگاه، تامین هوای مطلوب محیط است.
در اینجا شاید لازم باشد که درباره هوای مطلوب هم توضیحی بدهیم. هوای مطلوب به هوایی گفته می شود که از لحاظ دما و رطوبت شرایط مساعدی را داشته باشد و افرادی که در آن محیط سکونت یا حضور دارند، احساس خوشایندی داشته باشند. البته برای تعریف مشخصات ترمودینامیکی هوای مورد نیاز در حال استراحت افراد استاندار ASHREA تعریف جامعی ارائه کرده است و شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به این استاندارد رجوع کنید.
چرا هواساز خانگی بخریم؟
یکی از بزرگ ترین مزایای استفاده از هواسازهای خانگی این است که؛ دیگر شما نیازی به استفاده از وسایل برودتی مانند کولر آبی، کولرگازی و… نخواهید داشت. علاوه بر این دستگاه هواساز خانگی توانایی این را دارد تا مقدار زیادی هوای تازه را وارد ساختمان کند، در این صورت اکسیژن مورد نیاز همواره تامین می شود. این موضوع قطعا برای افرادی که در منزل کودک یا سالمند دارند که نیاز بیشتری به تنفس هوای سالم و تازه دارند، قطعا از اهمیت بیشتری برخوردار است.
اما هواساز خانگی مزایای دیگری هم دارد. برای مثال:
- بهترین دستگاه برای پاکسازی محیط از آلاینده های هوا به شمار می رود.
- نصب و کاربری آسان دارد.
- حجیم نیستند و مکان زیادی را اشغال نمی کنند.
- در فصول سرد سال می تواند جایگزین مناسبی برای وسایل حرارتی مانند شوفاژ و شومینه باشد.
- برای افرادی که بیمارهای تنفسی مانند آسم دارند بسیار مناسب است؛ زیرا ذرات معلق در هوا توسط دستگاه هواساز، مهار می شوند.
هواساز خانگی از چه اجزایی تشکیل شده است؟ معرفی قطعات هواساز ساختمانی
ممکن است برایتان مهم باشد که بدانید قطعات تشکیل دهنده هواساز خانگی چیست. در ادامه به معرفی قطعات اصلی این دستگاه می پردازیم:
- فن: یکی از مهم ترین اجزای هواساز خانگی، فن است. وظیفه فن، دمیدن و مکش هوای ورودی و خروجی است.
- فیلتر: از دیگر قطعات تشکیل دهنده، هواساز خانگی باید از فیلتر نام ببریم. وظیفه فیلترها تصفیه کردن هوای ورودی و خروجی است و در چهار بستر آلومینیومی، پلیتد، کیسه ای و هپا وجود دارند.
- کویل: یکی دیگر از قطعاتی که داخل هواسازها تعبیه می شوند، کویل ها هستند. وظیفه این قطعه، سرد یا گرم کردن هوای محیط است.
- رطوبت زن یا رطوبت زدا: این قطعه اغلب در هواسازهای صنعتی نصب می شود اما در هواسازهای خانگی هم ممکن است با توجه به نیاز مشتری، استفاده شود.
- عوامل کنترلی: ترموستات، حسگرها، سیستم برقی، کنترل کننده ها، همگی در بخش کنترل هواساز قرار دارند و به عملکرد صحیح دستگاه کمک می کنند.
ویژگیهای یک هواساز آپارتمانی خوب چیست؟
در صورتی که قصد خرید یک هواساز آپارتمانی را دارید باید به برخی موارد توجه داشته باشید تا بتوانید یک محصول مناسب تهیه کنید. یک هواساز ساختمانی خوب دارای ویژگی های زیر است:
- به حداقل رساندن آلودگی صوتی با بالانس کردن دینامیکی دقیق فن ها و اجزا
- استفاده از ورق های گالوانیزه در بدنه هواساز برای آسیب ندیدن در برابر عوامل محیطی و اکسید نشدن
- مجهز بودن به سیستم بازیافت انرژی
- بازدهی بالای هواساز
- ظرفیت حجمی مناسب هواساز
- فشار مناسب فن هواساز برای انتقال یکسان هوا به تمامی نقاط ساختمان
از دستگاه هواساز خانگی در کجا می توان استفاده کرد؟
واقعیت این است که هیچ محدودیتی برای استفاده از دستگاه های هواساز خانگی وجود ندارد؛ اما شما نمی توانید از این دستگاه در محیط هایی مانند سوله های بزرگ صنعتی استفاده کنید. بهترین گزینه استفاده از دستگاه های هواساز در آپارتمان و ساختمان هایی است که نیاز به ورود هوای تازه و مستمر داشته باشد.
هواساز آپارتمانی را کجا نصب کنیم؟
یکی از چالش های پیش روی اغلب افراد پیدا کردن محل نصب مناسب برای هواساز است. محلی که دستگاه هواساز نصب می شود باید دارای برخی ویژگی ها باشد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
- حتما مکانی که قرار است هواساز در آن جا نصب شود استحکام کافی را داشته باشد.
- به دور از هرگونه خطر برای افتادن و یا تکان خوردن باشد.
- فضای کافی برای نصب دستگاه وجود داشته باشد.
- محل نصب از باران و آفتاب مستقیم در امان باشد.
- باید در جایی قرار بگیرند که نیاز به کم ترین کانال کشی را داشته باشند.
در حالت کلی می توان گفت که پشت بام و تراس بهترین محل برای نصب هواساز هستند زیرا این دستگاهها نیاز دارند تا در مکانی قرار بگیرند که هوای بیرون و تازه به خوبی به آن ها برسد.
دستگاه هواساز ساختمانی را چگونه نصب کنیم؟
بعد از انتخاب مکان مناسب برای قرار دادن هواساز خانگی؛ نوبت به نصب و کانال کشی این دستگاه ها و اتصال کانال های این دستگاه به محیط ساختمان می رسد. هر چند نصب این دستگاه نسبتا آسان است اما بهتر است که توسط تکنسین مجرب انجام شود.
دستگاه هواساز خانگی رطوبت ساز چیست؟
این دستگاه در واقع همان هواساز خانگی است که از تجهیزات رطوبت زدا یا رطوبت ساز در آن استفاده شده است. برای مثال در مناطقی که هوای خشک دارند، با اضافه کردن تجهیزاتی میزان رطوبت افزایش پیدا می کند. این در حالی است که در مناطق شمالی که میزان رطوبت زیاد است و نیاز به کاهش یا حذف رطوبت است از تجهیزات رطوبت زدا در دستگاه هواساز خانگی استفاده می شود.
هواساز خانگی و هواساز صنعتی چه تفاوت هایی با هم دارند؟
شاید علاقه مند باشید تا بدانید که هواسازهای صنعتی چه فرق هایی با هواساز خانگی دارد. باید بگوییم که در حالت کلی می توان گفت عملکرد مشابهی دارند اما مهم ترین تفاوت آن ها در کاربرد است. هواسازهای صنعتی ابعاد و ظرفیت خنک کنندگی بیشتری در مقایسه با هواسازهای ساختمانی دارند که همین موضوع باعث می شود تا از این دستگاه ها در سالن های بزرگ، سوله های ورزشی و … استفاده کرد؛ اما هواساز خانگی همان طور که از نام آن مشخص است برای استفاده در ساختمان های نسبتا کوچک و منازل پیشنهاد می شود.
البته یک تفاوت مهم دیگر بین هواساز خانگی و هواساز صنعتی وجود دارد و آن هم این است که هواساز صنعتی دارای فیلترهای قوی برای تصفیه هوا است؛ زیرا اغلب از این دستگاه ها در مکان هایی استفاده می شود که آلاینده ها، گرد و غبار و آلودگی های زیادی وجود دارد؛ اما استفاده از این فیلترها در هواسازهای خانگی در اغلب موارد نیاز نیست.
قیمت هواساز خانگی چقدر است؟
قیمت هواساز به فاکتورهای مختلفی مانند میزان هوادهی، ظرفیت سرمایی و گرمایی، متریال مورد استفاده در ساخت هواساز، برند هواساز، نوع هواساز، جنس بدنه هواساز و اندازه هواساز بستگی دارد. به همین دلیل تعیین یک قیمت ثابت در این مطلب چندان کار درستی نیست. از طرف دیگر به دلیل نوسانات ارزی، قیمت قطعات دستگاه هواساز خانگی هم ممکن است افزایش یا کاهش داشته باشد که در قیمت نهایی دستگاه تاثیرگذار خواهد بود.
بهترین کار این است که برای استعلام قیمت خرید هواساز خانگی، از طریق شماره های درج شده در سایت با کارشناسان ساینا تهویه رادمان در ارتباط باشید. کارشناسان پشتیبان مجموعه این آمادگی را دارند که به تمام سوالات شما پاسخ دهند و مشاوره لازم را برای خرید به شما ارائه دهند.
سوالات رایج در ارتباط با دستگاه هواساز خانگی
هنگام استفاده از هواساز خانگی آیا لازم است در تابستان، یکی از پنجره ها را جهت خروج هوای داخل باز بگذاریم؟
در مصارف خانگی کانالی برای بازگشت هوا در قسمتی از خانه تعبیه می شود تا نیازی به باز کردن در و پنجره نباشد.
هواساز خانگی بهتر است یا کولر گازی؟
پاسخ به این این سوال کاملا بستگی به نیاز کاربر دارد. برای دریافت مشاوره قبل از خرید با کارشناسان ساینا تهویه رادمان تماس بگیرید.
هواساز خانگی ارزان را از کجا پیدا کنیم؟
هرگز فراموش نکنید که هیچ ارزانی بدون دلیل نیست. در صورتی که قیمت یک هواساز ساختمانی بسیار کمتر از همتایان خود در بازار است، قطعا دارای ایرادهایی است که باعث ایجاد اختلال در عملکرد آن خواهد شد. به همین دلیل فقط هواساز خانگی را از برندهای معتبر و شناخته شده تهیه کنید.
بهترین هواساز خانگی کدام است؟
ما در ساینا تهویه رادمان بهترین محصولات تهویه مطبوع را با بهترین قطعات داخلی به شما عزیزان عرضه می کنیم. برای خرید هواساز با بهترین قیمت می توانید از طریق شماره های درج شده در سایت با کارشناسان پشتیبان ما همراه باشید.