چیلر یکی از تجهیزات مهم است که کاربرد بسیار زیادی دارد و به عنوان یکی از دستگاه های مهم تهویه مطبوع شناخته می شود. اغلب افراد هنگام نصب، راه اندازی و بهره برداری از چیلر با چالش های زیادی روبرو می شوند. ما در مقالات قبلی ساینا تهویه رادمان سعی کردیم که به تمام این سوالات پاسخ دهیم.
اما یکی از سوالات مهم اغلب مشتریان بعد از خرید چیلر این است که هزینه نصب چیلر چقدر است؟
اگر شما هم به دنبال این هستید که از هزینه نصب چیلر اطلاع پیدا کنید به شما توصیه می کنیم که در این مطلب همراه ما باشید.
چرا باید چیلر توسط تکنسین متخصص نصب شود؟
برخی از افراد برای اینکه هزینه نصب چیلر را پرداخت نکنند، برای نصب چیلر از نیروهای غیر حرفه ای کمک می گیرند. این در حالی است که چیلرها تجهیزات بسیار مهمی هستند و هرگونه اشتباه در نصب آن ها می تواند باعث ایجاد در اختلال عملکرد چیلر شود.
از طرف دیگر چیلرها سیستم های گران قیمتی هستند و اگر در حین نصب، کوچک ترین آسیبی به آنها وارد شود ممکن است منجر به تحمیل هزینه بالایی شود. نصاب های چیلر نه تنها شناخت کافی روی تمامی اجزای آن دارند، بلکه با تکیه بر تجربه خود می توانند فرآیند نصب را سریع تر و در عین حال با دقت به انجام برسانند.
به همین دلیل ما به شما توصیه می کنیم نصب چیلر را به افراد حرفه ای بسپارید و از نیروهای غیرمجرب برای این کار کمک نگیرید.
مراحل نصب چیلر چیست؟
یکی دیگر از مواردی که بهتر است قبل از آنکه درباره هزینه نصب چیلر صحبت کنیم، به آن بپردازیم این است که نصب چیلر چگونه انجام می شود. هر چند این مراحل با توجه به نوع چیلر و کاربرد آن می تواند متفاوت باشد اما در حالت کلی مراحل نصب و راه اندازی چیلر به شرح زیر است:
ساخت فونداسیون:
اولین مرحله در نصب چیلر شاسی کشی است. برای انجام این کار تیرآهن و اسکلت های آهنی را به کمک پیچ و مهره در بخشی که قرار است دستگاه در آن نصب شود قرار می دهند و سپس توسط لرزه گیر آن را کوپل می کنند.
به منظور جلوگیری از انتقال ارتعاشات چیلر به ساختمان ، باید زیر دستگاه چیلر از لرزه گیرهای تخت یا گرد استفاده کرد.
در شکل زیر هر دو لرزه گیر و طریق نصب آنها زیر دستگاه نشان داده شده است.
در هر دو حالت انکر بولت هایی(anchor bolt) که داخل بتن کار گذاشته شده است از سوراخ های تعبیه شده روی شاسی چیلر عبور میکنند. به این ترتیب از حرکت افقی دستگاه جلوگیری میشود.
وضعیت قرارگیری دستگاه روی فونداسیون از نظر تراز بودن دستگاه باید مورد توجه قرار گیرد.
اتصال لوله های آب:
در این مرحله لوله های ورود و خروج آب به دستگاه چیلر به همراه متعلقات مربوطه شامل لرزه گیرهای فلنچی، شیرهای قطع و وصل جریان آب، گیج های فشار و دما، فلوسویچ و… نصب می گردد.
اتصال تابلو برق:
در گام بعدی چیلر روی فونداسیون قرار می گیرد و به وسیله کابل تابلو برق دستگاه وصل می شود. درقسمت جلوی تابلوبرق دستگاه میبایست حدود یک متر فضا برای بررسی تابلو برق و سهولت در دسترسی به آن مد نظر قرار گیرد.
تست نشتی و وکیوم سیستم:
درابتدا وقبل از هر اقدامی روی سیکل تبرید دستگاه، به منظور اطمینان از عدم نشتی مدار تبرید، تست نشتی با گاز ازت صورت می گیرد. درصورت اطمینان از عدم نشتی، فرآیند ایجاد خلا در سیکل تبرید با وکیوم پمپ انجام می گیرد.
شارژ مبرد دستگاه:
در این مرحله مبرد به میزان متناسب با ظرفیت خنک کندگی دستگاه شارژ می گردد.
بررسی سطح روغن کمپرسور و تنظیمات کنترلرها: سطح روغن کمپرسور مطابق توصیه و سطوح مجاز ارائه شده توسط سازنده کمپرسور بررسی می شود. و تنظیمات کنترلرها وعملکرد آنها مورد بررسی قرار می گیرد.
راه اندازی چیلر:
آخرین مرحله، روشن کردن چیلر و راه اندازی آن است. جهت مطمئن شدن از کارکرد صحیح دستگاه، بعد از گذشت یک هفته مجددا فاکتورهای مختلف باید چک شود و در صورت وجود هرگونه مشکلی باید در اسرع وقت نسبت به رفع آن اقدام شود. توجه به این نکته حائز اهمیت است که هر کدام از این مراحل دارای هزینه است و در هزینه نصب چیلر تاثیر گذار است.
قیمت نصب چیلر چقدر است؟
قیمت نصب چیلر یک عدد ثابت نیست و به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. از مهم ترین فاکتورهای تاثیر گذار در هزینه نصب چیلر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
نوع چیلر: چیلرها انواع مختلفی دارند که در حالت کلی به دو نوع تراکمی و جذبی تقسیم می شوند. یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در فرآیند تعیین کردن قیمت راه اندازی و هزینه نصب چیلر، نوع چیلر به کار رفته در ساختمان است.
زیرا مراحل نصب هر کدام از این چیلرها متفاوت است و نمی توان هزینه مشخصی را اعلام کرد. برای مثال:
اگر چیلری که قرار است نصب شود از نوع تراکمی آب خنک باشد، باید توسط لوله های انتقال آب به برج خنک کن و کندانسور وصل شود اما در نوع هوا خنک که نیازی به برج خنک کننده ندارد، لوله کشی های طولانی حذف می شود و در عوض باید به وسیله تجهیزات خاصی شاسی کشی شده و در پشت بام نصب شود.
محل نصب چیلر: یکی دیگر از موارد تاثیر گذار در هزینه نصب چیلر، محل نصب دستگاه است. چیلرها را می توان با توجه به شرایط متعدد در موتورخانه یا پشت بام نصب کرد. اگر چیلر در پشت بام نصب شود در این صورت برای حمل کردن آن به بالابر نیاز پیدا می کنید اما اگر مانند سیستم های آب خنک در موتورخانه قرار بگیرد، لازم است که جای آن با اسکلت هایی از جنس آهنی یا بتنی محکم شود.
ظرفیت چیلر: در مورد هزینه نصب چیلر باید بدانید که هرچقدر ظرفیت دستگاه کمتر باشد، هزینه نصب چیلر هم کاهش پیدا می کند؛ به این علت که هنگام انجام مراحل نصب چیلرهای دارای ظرفیت بالا به مواد و متریال بیشتری جهت فونداسیون، کابل کشی، شارژ گاز و شارژ روغن احتیاج داریم در نتیجه حجم کار بیشتر می شود و در نهایت منجر به افزایش هزینه نهایی نصب و راه اندازی خواهد شد.
هزینه نصب چیلر صنعتی
چیلر صنعتی یکی دیگر از انواع چیلر است که در صنعت پلاستیک، تزریق و ریخته گری، فلزکاری، جوشکاری، ماشین ابزار، پتروشیمی، داروسازی، بهداشت و درمان، تولید و نگهداری مواد غذایی، پرورش ماهی، کاغذ و سیمان، راهسازی و … کاربرد دارد.
نصبچیلر صنعتی نیاز به دانش، مهارت و تخصص ویژه دارد. از این رو برای نصب چیلر صنعتی، لازم است که تکنسین های شرکت سازنده اقدام به نصب چیلر صنعتی کنند. برای نصب این نوع چیلر نیز مهمترین نکته رعایت جانمایی درست است. همچنین نیاز است بعد از نصب، داده های مربوط به دستگاه مرتبا رصد شود تا در صورت وجود مغایرت، اقدام به تعمیر آن گردد.
نصب چیلر توسط کارشناسان ساینا تهویه رادمان
همان طور که در ابتدای این مطلب گفتیم، نصب چیلر باید توسط افراد مجرب در این حوزه انجام شود. کارشناسان ساینا تهویه رادمان به دلیل آشنایی با انواع چیلر، مراحل نصب چیلر را در سریع ترین زمان ممکن انجام می دهند و در صورت بروز هرگونه مشکلی آن را رفع می کنند.
برای درخواست نصبچیلر می توانید از طریق شماره های درج شده در سایت با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید و سوالات خود را در مورد هزینه نصب چیلر هم بپرسید.