مزایا و معایب یونیت هیتر
یونیت هیتر یکی از اجزای سیستم تهویه مطبوع است که در ساختمان ها و فضاهای صنعتی از آن استفاده می شود. یونیت هیتر از سیستم های گرمایشی محسوب می شود. از دیگر کاربردهای این سیستم می توان به تهویه هوای محیط اطراف اشاره کرد. یونیت هیتر دارای بازدهی گرمایشی بالایی است و از این نظر محبوبیت بیشتری نسبت به دیگر سیستم های گرمایشی دارد. این سیستم گرمایشی قابلیت نصب در ساختمان های بزرگ و کوچک تجاری، اداره ها، کارخانجات و سالن های ورزشی را دارد. دستگاه های یونیت هیتر به دلیل تنوعی که دارند، هر یک از انواع آن ها در محیط مناسبی باید نصب و راه اندازی شوند. در ادامه با ساینا تهویه رادمان همراه باشید.
یونیت هیتر چیست؟
پونیت هیتر یک از محبوب ترین سیستم های گرمایشی است که با استفاده از منابع انرژی مختلف، راه اندازی می شود. این منابع انرژی می توانند بخار، آب، برق یا گاز باشند. دستگاه یونیت هیتر با داشتن بازدهی گرمایشی بالا، دماهای مختلف و دلخواهی در محیط مورد نظر ایجاد می کند.
نحوه کارکرد یونیت هیتر
عملکرد کلی تمامی انواع یونیت هیترها به یک شکل هستند. برای راه اندازی این دستگاه به روشی ساده می توان عمل کرد. ابتدا باید دمای مناسب دستگاه برای گرم کردن هوای محیط تنظیم شود. در ادامه برای وارد کردن هوا به درون یونیت هیتر، باید دستگاه روشن شود. پس از ورود هوا به داخل دستگاه توسط فن، هوا بلافاصله وارد کویل های آب گرم یا بخارمی شود. کویل ها یه عنوان مبدل حرارتی عمل می کنند و هوای سرد را به هوای گرم تبدیل می کنند. در آخر، هوای گرم به وسیله دریچه هایی که در خروجی یونیت هیتر نصب شده است، به فضای محیط انتقال داده می شود.
این فرآیند به صورت مداوم در حال تکرار است تا زمانی که هوای محیط به گرمای مطلوب خود برسد. پس از گرم شدن محیط، با کم کردن درجه دمای دستگاه، می توان از اتلاف انرژی زیاد جلوگیری کرد.
در دستگاه یونیت هیتر برای گرم کردن محیط می توان از انرژی بخار استفاده کرد. در این صورت انرژی برق مصرفی بالا خواهد بود. به طور معمول، آب گرم یا بخارآبی که در دستگاه یونیت هیتر استفاده می شود از طریق پکیج های دیواری یا سیستم های حرارت مرکزی موتورخانه ها فراهم می شود.
مزایای یونیت هیتر
• گرما به صورت متمرکز در تمامی بخش های محیط و در جهات مختلف پخش می شود.
• عملیات نصب و راه اندازی آن بسیار سریع و آسان است.
• توان تولید گرمای بالایی در فضاهای مختلف دارند.
• برای گرم کردن فضاهای بزرگ، دستگاه مناسبی است.
• با این دستگاه دیگر نیازی به شبکه توزیع گرما وجود ندارد.
• دارای عمر مفید طولانی و تعمیرات راحتی هستند.
اجزای اصلی یونیت هیتر
دستگاه یونیت هیتر از بخش های مختلفی تشکیل یافته است. اصلی ترین بخش هر یونیت هیتر، کویل های دستگاه هستند. عملکرد و کیفیت کویل های دستگاه ارتباط مستقیمی با عملکرد و کیفیت خود دستگاه دارد. در ادامه، دیگر اجزای اصلی ساختمان یونیت هیتر را بررسی می کنیم.
• بدنه اصلی: جنس بدنه اصلی دستگاه یونیت هیتر بیشتر از فولاد، فایبرگلاس یا استیل است. برای جلوگیری از زنگ زدن بدنه اصلی و بیشتر شدن مقاومت آن، معمولاً از یک لایه رنگ کوره ای روی آن استفاده می شود.
• کویل گرمایی: کویل ها مهم ترین اجزای دستگاه یونیت هیتر هستند. این کویل ها در دو نوع آبی یا بخار تولید می شوند. لوله های تعبیه شده در کویل ها از جنس مس، آلومینیوم و فولاد هستند. این فلزات مقاومت بالایی در مقابل خوردگی، زنگ زدگی و رطوبت دارند.
• فن: فن ها امکان ورود و خروج هوا به دستگاه یونیت هیتر را فراهم می کنند. در ساختار آن ها معمولا از پروانه ملخی و در برخی موارد از فن سانتریقیوژ استفاده می شود.
• دمپر خروجی هوا: دمپر در قسمت خروجی هوای دستگاه یونیت هیتر نصب می شود. این قطعه به راحتی به صورت دستی قابل تنظیم است. از آن معمولاً در یونیت هیترهای کوچک و خانگی استفاده می شود. وظیفه آن پخش کردن گرما در محیط در جهات مختلف است.
• لوله های ورودی سیال: لوله هایی از جنس مس که سیال ها از آن وارد دستگاه می شوند.
• لوله های خروجی سیال: لوله هایی از جنس مس که سیال ها از آن جا از دستگاه خارج می شوند.
انواع یونیت هیتر از نظر نوع کاربرد
این نوع یونیت هیترها براساس نوع مصرف و محیط مصرفی دسته بندی می شوند.
• یونیت هیترهای ایستاده
• یونیت هیترهای گرم خانه ای
• یونیت هیترهای صنعتی
انواع یونیت هیتر از نظر محل نصب
این نوع یونیت هیترها براساس جایگاه و محل مناسب نصب دستگاه تقسیم بندی می شوند.
• یونیت هیترهای زمینی
• یونیت هیترهای دیواری
• یونیت هیترهای سقفی
در طرح های دیواری و سقفی، تنظیم هوای خروج می تواند به صورت افقی یا عمودی باشد.
انواع یونیت هیتر از نظر منبع انرژی حرارتی
دستگاه های یونیت هیتر از نظر تأمین انرژی در سه مدل گازی، آبی و برقی هستند. در ادامه بررسی کوتاهی در مورد آن ها خواهیم داشت.
یونیت هیترهای گازی
منبع انرژی یونیت هیترهای گازی از طریق سوخت طبیعی یا پروپان فراهم می شود. این انرژی به منظور ایجاد احتراق در دستگاه است. این دستگاه ها نصب بسیار آسان و سریعی دارند. در نصب این دستگاه ها از دودکش خروجی برای از بین بردن آلاینده ها استفاده می شود.
یونیت هیترهای آبی
اساس کار این دستگاه ها به وسیله آب داغ است. آب موجود در این دستگاه، توسط دیگ های خانگی گرم می شود. در نوع کویل بخار به دلیل استفاده از بخار آب برای گرمادهی به محیط، گرمای حاصل از یونیت هیترهای آبی، بسیار مطلوب است.
یونیت هیترهای برقی
منبع گرمای این نوع یونیت هیترها، انرژی برق است. این دستگاه ها به تخلیه نیازی ندارند. برای محیط هایی که می خواهند گرمای آن بدون نیاز به لوله کشی سوخت و تخلیه، تأمین شود، از این دستگاه ها استفاده می شود.
علاوه بر این یونیت هیترها، یونیت هیترهایی با کارکردی متفاوت در بازار وجود دارند. این دستگاه ها به وسیله آتش کار می کنند و هدف اصلی آن ها پخش کردن گرما در محیط اطراف است.
انواع یونیت هیتر از نظر نوع پروانه
• یونیت هیترهایی با فن ملخی
• یونیت هیترهایی با فن سانتریفیوژ
تفاوت یونیت هیتر بخار و یونیت هیتر آب گرم
عملکرد دستگاه های یونیت هیتر بخار و آب گرم به یک شکل است. تنها تفاوت آن ها در مدل کویل های آن ها است. کویل نصب شده در یونیت هیترهای بخاری، کویل حرارتی است. کویل استفاده شده در یونیت هیترهای آب گرم، کویل آب داغ است. به طوری که هوای ورودی در یونیت هیترهای بخار با بخار گرم و هوای ورودی در یونیت هیترهای آب گرم، با آب گرم، داغ می شوند
مقایسه یونیت هیتر با فن کویل
دستگاه های یونیت هیتر و فن کویل، هر دو از تجهیزات اصلی و مهم سیستم تهویه مطبوع محسوب می شوند. وظیفه اصلی آن ها، تولید گرما و سرما در محیط اطراف است. این دو دستگاه عملکردی شبیه به هم دارند، ولی توان قدرتی یونیت هیتر بسیار بالاتر از فن کویل است. از این رو، از یونیت هیتر ها در محیط های بزرگ مانند سالن ها، سوله ها و نمایشگاه ها استفاده می شود. از فن کویل ها در محیط های کوچک مانند سختمان های تجاری، مسکونی و اداره ها استفاده می شود.
معایب یونیت هیتر
• در محیط اطراف خود سر و صدای زیادی ایجاد می کنند.
• نیاز به لوله کشی معکوس دارند.
• برای بالا بردن راندمان دستگاه، باید شستشویی سالانه داشته باشند.
• برای داشتن عملکرد مطلوب لازم است در مدت زمان کوتاه، عمل رسوب زدائی در دستگاه انجام شود.
نکاتی کلیدی در مورد یونیت هیتر
با رعایت یک سری نکات کلیدی می توان استفاده بهنیه ای از دستگاه یونیت هیتر داشت. در ادامه به چند نکته مهم اشاره می کنیم.
• به هنگام خرید باید توجه داشت چه نوع یونیت هیتر برای چه محیطی مناسب است.
• پس از نصب و قبل از راه اندازی دستگاه، بهتر است کارکرد آن بررسی و امتحان شود.
• باید دقت کرد، تمامی قطعات به درستی روی دستگاه نصب شده باشند.
• در محیط های بسته باید یک محفظه برای ورود هوا به دستگاه وجود داشته باشد.
• توان حرارتی یونیت هیترها ازBTU/H 20000 تا 400000 BTU/h متغیر هستند.
خرید یونیت هیتر
برای خرید دستگاه یونیت هیتر، استعلام قیمت و مشاوره رایگان برای انتخاب مناسب ترین دستگاه برای ساختمان خود با کارشناسان فنی و فروش شرکت ساینا تهویه رادمان تماس بگیرید. هدف ساینا تهویه رادمان ارائه محصولات با کیفیت با قیمت مناسب است. این مجموعه به دلیل استفاده از تکنولوژیهای نوین در تولید محصولات در حال حاضر در عرصه خرید و فروش و تولید انواع سیستمهای تهویه مطبوع پیشرو است. شما میتوانید به راحتی از طریق شمارههای درج شده در سایت با کارشناسان ما برای خرید یونیت هیتر در ارتباط باشید.
در صورت داشتن هرگونه سوال در ارتباط با یونیت هیتر در قسمت نظرات سوالات خود را بنویسید.