چیلر تراکمی آب خنک و هوا خنک دو نمونه از کاربردی ترین تجهیزات صنعتی برای سرد سازی آب و همچنین محلول های ضد یخ هستند. چیلرها دارای مدل های متنوعی هستند که با توجه به نوع عملکرد و متعلقاتی که دارند؛ برای صنایع مختلف استفاده می شوند.
چیلر آب خنک به دلیل کارایی بالا، به شکل های متنوعی تولید می شوند. شناخت انواع چیلر تراکمی آب خنک و بررسی فنی انواع آن، به افرادی که قصد خرید آن را دارند کمک می کند تا بتوانند با آگاهی بیشتری، بهترین نوع چیلر آب خنک را متناسب با نیاز خود خریداری کنید. با توجه به همین موضوع تصمیم گرفتیم در این مقاله به بررسی فنی چیلر تراکمی آب خنک بپردازیم. در ادامه با ساینا تهویه رادمان همراه باشید.
چیلر تراکمی آب خنک از چه قطعاتی تشکیل شده است؟
برای بررسی فنی چیلر تراکمی آب خنک ابتدا با قطعات آن آشنایی داشته باشیم. چیلرهای آبی در حالت کلی به دو دسته تراکمی و جذبی تقسیم می شوند. چيلرهاي تراکمي براي گردش مبرد از کمپرسور استفاده مي کنند در حالي که چيلرهاي جذبي فاقد کمپرسور بوده و به جاي آن از انرژي گرمايي منابع مختلف استفاده کرده و غلظت محلول جاذب را تغيير مي دهند، همچنان که غلظت تغيير مي کند، فشار نيز در اجزاي مختلف چيلر تغيير مي کند. اين اختلاف فشار باعث گردش مبرد در سيستم مي گردد. ژنراتور و جذب کننده در چيلرهاي جذبي جانشين کمپرسور در چيلرهاي تراکمي می باشد. چیلرهای تراکمی از بخش های متعددی مانند کمپرسور، اوپراتور، کندانسور، مبرد، شیر انبساط و سایر تجهیزات متصل به این قطعات تشکیل می شوند. نکته ای که در رابطه با کارکرد چیلر آب خنک وجود دارد؛ این است که مطابق سیکل تبرید تراکمی کار می کنند.
در کنار تمام قطعات ذکر شده؛ چیلرهای آبی برای ایجاد برودت نیاز به برج خنک کننده دارند و این برج ها برای سردسازی نیاز به پمپاژ و سیرکولاسیون آب دارند که در کنار سایر قطعات چیلر به سردسازی آب موجود در مدار کمک می کنند.
عملکرد چیلر تراکمی آب خنک به چه شکل است؟
شروع کار چیلر تراکمی آب خنک، با سرد شدن آب در قسمت اوپراتور چیلر آغاز می شود. اوپراتور چیلر آبی باعث سرد شدن آب می شود و آن را پمپ های موجود، به قسمت فن کویل و هواساز در کاربری های تهویه مطبوع انتقال می دهد. چیلر آبی از بخش های متعددی تشکیل شده است؛ که در بخش دیگر آن، گرمای بیش از حد مبرد به کمک آب در کندانسور جدا می شود.
اما آب تنها زمانی می تواند گرمای بیش از حد مبرد را در کندانسور از آن جدا کند که خود نیز خنک باشد. برای خنک کردن آب در این مرحله، از برج خنک کننده استفاده می شود. در واقع آب به منظور میعان مبرد به برج خنک کننده انتقال داده می شود و بعد از پایین آمدن چند درجه از دمای آن، به کمک پمپ های موجود به کندانسور انتقال داده می شود.
انواع کمپرسور چیلر تراکمی آبی
کمپرسور یکی از قطعات مهم چیلر آبی است که نقش قابل توجهی در میزان خنک کاری آب دارد. عواملی مانند میزان راندمان چیلر تراکمی آب خنک، طول عمر چیلر آبی، میزان مصرف برق و آب چیلر با توجه به نوع کمپرسور تعیین می شود. به طور کلی چیلرهای آبی با توجه به نوع کمپرسور به سه دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:
- چیلر آبی با کمپرسور سیلندر پیستونی: در صورتی که هدف استفاده از چیلر آبی، ایجاد سرمایش در دستگاه های تهویه مطبوع باشد؛ از کمپرسورهای پیستونی یا رفت و برگشتی برای ایجاد برودت استفاده می شود. در کنار این نوع کمپرسور، معمولاً از اوپراتور و کندانسورهای پوسته و لوله استفاده می شود. چیلرهای آبی با کمپرسور پیستونی برای محیط های خشک بسیار مناسب هستند و از مقاومت زیادی در برابر فشار بالای مبرد برخوردار هستند.
- چیلر آبی با کمپرسور اسکرو: چیلر آبی با کمپرسور اسکرو به دلیل برخورداری از کمترین میزان قطعات متحرک، از پایین ترین میزان استهلاک، ارتعاش و حتی خرابی برخوردار هستند. احتمال آسیب دیدن چیلرهای آبی با کمپرسور اسکرو بسیار پایین است؛ چرا که این نوع کمپرسور در برابر برگشت مایع از مقاومت بالایی برخوردار است. این نوع کمپرسورها معمولاً برای تولید سرمای فرآیندی کاربرد دارند و در کنار آن ها از کندانسور و اوپراتور صفحه ای استفاده می شود.
- چیلر آبی با کمپرسور اسکرال: معمولاً این نوع کمپرسورها به دلیل صدای کمتر برای کاربری های مسکونی کاربرد دارند. این نوع کمپرسورها می توانند با وجود مصرف برق کمتر، توان بیشتری را ایجاد کنند. چیلر آبی با کمپرسور اسکرال اغلب قیمت مناسبی دارند، از صدای بسیار پایینی برخوردار هستند و کمتر از سایر کمپرسورها نیاز به تعمیر پیدا می کنند.
کاربرد چیلر تراکمی آب خنک
چیلر تراکمی آب خنک مانند چیلرهای تراکمی هوا خنک دارای کاربردهای مختلفی است و علاوه بر صنایع، در بسیاری از ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی از آن ها برای سرد کردن آب و خنک کردن محیط استفاده می شود.
متاسفانه چیلر تراکمی آب خنک با توجه به محدودیت هایی که دارد، کمتر از چیلرهای هوا خنک مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال به هیچ عنوان نمی توان از این نوع چیلر برای محیط هایی که دارای رطوبت بسیار زیادی هستند؛ استفاده کرد. دلیل مناسب نبودن چیلرهای تراکمی آبی در محیط های مرطوب این است که برج های خنک کننده در این محیط ها راندمان مناسبی ندارند و به همین علت نمی توانند باعث پایین آمدن دمای آب و سرد شدن محیط شوند.
اگرچه در سال های اخیر به دلیل محدودیت استفاده از چیلر تراکمی آبی، میزان استفاده از آن کم شده است؛ اما استفاده از چیلر تراکمی آب خنک برای پایین آوردن دمای آب تا پایین تر از صفر درجه سانتی گراد بسیار رایج شده است.
مزایای استفاده از چیلر تراکمی آب خنک
با وجود محدودیت های زیادی که برای استفاده از چیلر آبی وجود دارد؛ بازهم صنایع متعددی هستند که به دلیل مزایای منحصر به فرد این نوع چیلر، از آن برای سرد سازی آب استفاده می کنند. مهم ترین مزایای استفاده از چیلر آب خنک به شرح زیر است:
- چیلرهای تراکمی آب خنک برای خرید نیاز به هزینه اولیه پایینی دارند.
- این نوع چیلرها از کمترین میزان انرژی برق برای سرد سازی استفاده می کنند.
- چیلرهای آبی برای کارکردن نیازی به هوای آزاد و مستقیم ندارند.
- میزان صدا و لرزش این نوع چیلر بسیار پایین است.
- با وجود بالا بودن ظرفیت برودتی چیلر تراکمی آب، دارای ابعاد و اندازه کمی هستند.
- میزان راندمان سرمایشی چیلر آبی بسیار زیاد است.
معایب استفاده از چیلر تراکمی آب خنک
چیلرهای تراکمی آب خنک، اگرچه به دلیل لرزش کم، راندمان بالا و اندازه ای کم دارای محبوبیت بسیار زیادی هستند؛ اما وجود برخی از معایب در ساختار و عملکرد این دستگاه موجب شده است تا برخی از افراد در خرید این محصول کمی تردید داشته باشند. مهم ترین معایب چیلر آبی به شرح زیر است:
- چیلرهای آبی برای نگهداری و تعمیر نیاز به هزینه های زیادی دارند.
- این نوع چیلرها اگرچه از مصرف انرژی برق پایینی برخوردار هستند؛ اما برای سرد سازی نیاز به برج خنک کننده دارند.
- این دستگاه برای سرد سازی نیاز به دستگاه پمپاژ برج خنک کننده دارد.
- در چیلر آبی باید از دستگاه های مخصوصی برای جدا کردن سختی آب استفاده شود.
- امکان استفاده از چیلرهای آبی در محیط های مرطوب وجود ندارد.
- چیلر تراکمی آبی برای سرد سازی آب و محیط از آب زیادی استفاده می کند.
انتخاب چیلر تراکمی آب خنک
همان طور که در این مقاله گفتیم بررسی فنی چیلر تراکمی آب خنک به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید متناسب با پروژه یا ساختمان بهترین دستگاه را انتخاب کنید؛ اما در حالت کلی هنگام خرید چیلر تراکمی آب خنک به ظرفیت چیلر، مشخصات برق ورودی دستگاه، نوع مبرد، نوع کمپرسور چیلر، نوع و مشخصات مبدل حرارتی کندانسور و اواپراتور باید توجه کنید.
با توجه به اینکه مقایسه این موارد نیاز به داشتن دانش کافی در این حوزه دارید، به شما توصیه می کنیم حتما از مشاوره کارشناسان متخصص در این حوزه استفاده کنید.
خرید چیلر تراکمی آب خنک از ساینا تهویه رادمان
در این مطلب به بررسی فنی چیلر تراکمی آب خنک پرداختیم. دانستیم که چیلرهای آب خنک با توجه به نوع کمپرسور در محیط های مختلفی استفاده می شوند؛ بنابراین تمام متقاضیان خرید این محصول، باید متناسب با کاربرد و محل استفاده از چیلر، بهترین نوع آن از مراکز معتبر خریداری کنند.
ساینا تهویه رادمان بزرگ ترین و معتبر ترین طراح و تولید کننده انواع چیلر در ایران است که با به کارگیری بهترین طراحان و تکنسین ها، کارآمدترین چیلرهای آبی را متناسب با نیاز مشتریان تولید و به بازار عرضه می کند. شما می توانید با دریافت مشاوره حرفه ای از مشاوران این مجموعه، یکی از بهترین انواع چیلر را برای ایجاد برودت در تهویه مطبوع، کارخانجات و… خریداری کنید.
مشخصات چیلر تراکمی آب خنک ساینا تهویه رادمان در زیر برای خریداران محترم آورده شده است. برای اطلاع از قیمت چیلر تراکمی آب خنک و دریافت کاتالوگ چیلر تراکمی آب خنک می توانید از طریق شماره های درج شده در سایت با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
چیلر تراکمی در دو نوع آب خنک و هوا خنک با کندانسور آبی و هوایی به ظرفیت 5 الی 360 تن تبرید
کمپروسورهای اسکرو (Screw) ساخت کارخانه Bitzer و کمپرسورهای بسته (Hermetic) و یا نیمه بسته (Semihermetic) ساخت کارخانه Copeland, Bitzer, Danfoss
اواپراتور و کندانسور از نوع لوله پوسته ای ( (Shell and Tube) و یا صفحه ای (Plated (Heat Exchanger با راندمان مناسب
تست هیدرو استاتیک مطابق استاندارد Ashrea
قطعات سیکل تبرید، تجهیزات کنترلی و اقلام برقی از مارکهای معتبر اروپایی
امکان بهره گیری از سیستم کنترل میکرو پروسسوری، الکترو مکانیکی و سیستم کنترل هوشمند PLC با قابلیت اتصال به سیستم BMS
قابلیت کار با مبردهای R410a,R404a, R407c, R134a, R22
بهرهگیری از نرم افزارهای به روز مطابق با استانداردهای جهانی در انتخاب اجزای سیستم و امکان ارائه خروجی مربوطه